Zpět na přehled
  • prodej
  • Komerční nemovitosti

Prodej Loveckého hotelu Jivák, unikátní stavba s genius loci

25 000 000Kč Hypoteční kalkulačka Hypoteční kalkulačka Je možná lepší cena? Zkuste se dotázat makléře, zda je možné o ceně jednat či ne.

Popis

  • Pension

Lovecký hotel Jivák je unikátní stavba s genius loci duchem místa, původně knížecí pivnice s tančírnou z roku 1935, kterou nechal později kníže Alexandr Jan z Thurn-Taxisu přestavět na výletní restauraci. Stavba byla v roce 1994 rozšířena o ubytování a přestavěna do současné podoby.

Hotel stojí uprostřed rozsáhlých svatojiřských lesů na hrázi rybníka Jívák s písečnou pláží. Výhled na rybník z hotelové terasy a pokojů je kouzelný, okolní příroda je jako stvořená pro relaxaci a odpočinek. Hotelová kuchyně proslula nejen svými zvěřinovými specialitami, ale také přípravou na lávovém venkovním grilu a v domácí udírně.

Hotel má svou dlouholetou zavedenou klientelu a skoro stoletou historii. Konají se zde rodinné oslavy, svatby, firemní večírky, bankety a školení. Okolní lesy jsou protkány hojně navštěvovanými turistickými stezkami, z nichž jedna vede přímo na hrázi rybníka, před hlavním vchodem. Hotelová restaurace má svoji stálou klientelu i ve velké chatové osadě, která s hotelem přímo sousedí. Slavná osada Jivák byla založena již v roce 1926 a je zde cca 120 chat. Hotel se nachází ve velmi žádané a ceněné rekreační lokalitě.

Hotel má ubytovací kapacitu až 30 lůžek v sedmi pokojích a dvojpokojovém apartmánu (každý pokoj je vybavený sociálním zařízením a TV). Stylovou restauraci s kapacitou osmdesáti míst s možností posezení u krbu, s tanečním parketem a barem. Salonek pro uzavřenou společnost. Letní terasu s posezením (160 m2). Velké zázemí hotelu a restaurace. Dva služební pokoje se sociálním zařízením. Bytovou jednotku 48 m2 se sprchou, WC a samostatným vchodem. Na pozemku hotelu je altánek + venkovní sezení pro 60 osob, ohniště, udírna, pískoviště, trampolína a parkoviště pro 25 vozidel.

Vybavení hotelu je v dobovém loveckém stylu (židle, lavice a stoly z masivní borovice), lovecké trofeje a jiné stylové zařízení (komody, lustry, bar, atd.).

Součástí prodeje je též veškeré vybavení restaurace, letní terasy, kuchyně a pokojů. Prodávající předá i know-how chodu hotelu, webové stránky, telefonní číslo a téměř 7 000 klientů.

Lovecký hotel Jívák se nachází 34 minut jízdy od Prahy, 20 minut jízdy od Nymburka, Zoo Chleby a Lázní Poděbrady. Zámek a městys Loučeň jsou 2,9 km od hotelu. Autobusové zastávky a vlakové stanice jsou od hotelu vzdálené do 3 km.

Prodej penzionu Loučeň, stav je uveden jako dobrý, o ploše 1150 m2, se zastavěnou plochou 450 m2, případně vybírejte i tady, Penziony Nymburk, je vybaven či je k dispozici parkování, ve vybavení také naleznete internet.

Sale of Hunting Hotel Jivák, a unique building with genius loci

The Jivák Hunting Hotel is a unique building with a genius loci, originally a princely pub with a dance hall from 1935, which was later rebuilt into a restaurant by Prince Alexandr Jan of Thurn-Taxis. In 1994, the building was expanded to accommodation and rebuilt to its current form. The hotel is located in the middle of extensive St. George's forests on the dam of the Jívák pond with a sandy beach. The view of the pond from the hotel terrace and rooms is magical, the surrounding nature is perfect for relaxation and rest. The hotel kitchen became famous not only for its venison specialties, but also for its preparation on an outdoor lava grill and in a smokehouse. The hotel has a long established clientele and almost a hundred years of history. Family celebrations, weddings, company parties, banquets and trainings are held here. The surrounding forests are criss-crossed by well-visited hiking trails, one of which leads directly to the dam of the pond, in front of the main entrance. The hotel restaurant has its regular clientele even in the large cottage settlement directly adjacent to the hotel. The famous Jivák hamlet was founded in 1926 and there are about 120 cottages. The hotel is located in a highly sought-after and valued recreational location. The hotel has an accommodation capacity of up to 30 beds in seven rooms and a two-room apartment (each room is equipped with a bathroom and a TV). A stylish restaurant with a capacity of eighty seats with the possibility of sitting by the fireplace, with a dance floor and a bar. Lounge for private company. Summer terrace with seating (160 m2). Large hotel and restaurant facilities. Two service rooms with sanitary facilities. Apartment unit 48 m2 with shower, toilet and separate entrance. On the hotel grounds there is a gazebo + outdoor seating for 60 people, a fire pit, a smokehouse, a sandpit, a trampoline and a parking lot for 25 vehicles. The hotel is furnished in a hunting style (chairs, benches and tables made of solid pine), hunting trophies and other stylish equipment (dressers, chandeliers, bar, etc.). The sale also includes all the equipment of the restaurant, summer terrace, kitchen and rooms. The seller will also hand over the hotel's know-how, website, phone number and nearly 7,000 clients. Hunting Hotel Jívák is located a 34-minute drive from Prague, a 20-minute drive from Nymburk, Chleby Zoo and Poděbrady Spa. The castle and town of Loučeň are 2.9 km from the hotel. Bus stops and train stations are within 3 km from the hotel.

Základní info

Evidenční číslo:
N64708
Typ:
Komerční nemovitosti, Pension prodej
Adresa:
Jivák, Patřín, Loučeň, Nymburk
Cena:
25 000 000Kč Hypoteční kalkulačka Hypoteční kalkulačka
Poznámka k ceně:
Cena včetně právních služeb, úschovy peněz a provize RK
Stav:
Dobrý
Typ budovy:
Samostatně stojící
Konstrukce:
Smíšená

Plochy

Plocha užitná:
1150 m2
Plocha zastavená:
450 m2

Počty místností, umístění

Energetická náročnost budovy/bytu

Třída en. náročnosti:
Energie chytré změny. G - Mimořádně nehospodárná

Vybavení objektu

Parkování


Mám dotaz k nemovitosti


Kontakty na makléře

Podobné nemovitosti

Další nemovitosti podobného typu



  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

Zadejte požadovanou lokalitu, město, ulici

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

Zobrazit detail

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku