Zpět na přehled
  • prodej
  • Domy

Funkcionalistická reprezentativní vila v Heřmanově Městci na prodej

24 600 000Kč Hypoteční kalkulačka Hypoteční kalkulačka Je možná lepší cena? Zkuste se dotázat makléře, zda je možné o ceně jednat či ne.

Popis

  • Rodinný dům
  • konstrukce: Smíšená
  • obytná: 435 m2
  • zastavěná: 222 m2
  • pozemek: 3871 m2
  • stav: Samostatně stojící
  • stav: Velmi dobrý
  • Parkování
  • Bazén

Excluzivně nabízíme k prodeji rozlehlou pozdně funkcionalistickou reprezentativní vilu kolaudovanou v roce 1938, která leží ve velké zahradě v klidné části Heřmanova Městce na úpatí Železných hor. Student J.Kotěrova ateliéru Bohuslav Fuchs se zde předvedl formou bílého fukcionalismu v romantické formě za užití nautických motivů s kulatými prvky, slunečních teras, kovových zábradlí i konkávního frontu. Podle dochovaných fotografii a výkresů se podařilo zrekonstruovat i zachránit samotným architektem navržený vestavěný nábytek včetně mahagonových podlah.
V prvním víceúrovňovém reprezentativní poschodí byly přijímány návštěvy a zřejmě i obchodní partneři. Ostatní tři ložnice a kuchyň s malým jídelním stolem sloužily pro soukromé účely. Pod pultovou střechou se ještě nachází byt pro služebnou, propojený s přízemím točitým obslužným schodištěm vedoucím až na střešní sluneční terasu.
Vilu si u proslulého architekta Bohuslava Fuchse objednal místní výrobce luxusních kožených doplňků pan Arnošt Löwit, později deportovaný do nacistického koncentračního tábora v Mathausenu. Tváří v tvář nebezpečné době si rodina na zahradě vybudovala i malý letecký kryt!
Vila se nachází v rovinné zahradě ukončené jezírkem s potokem. Sousední parcelu o rozměru cca 3.000m2 je možné k vile dokoupit. V nemovitosti sídlí 3 nájemci s měsíčním výnosem 36tis Kč, náklady na provoz domu se pohybují kolem 7tis Kč/měs, výpovědní doba je 3 měsíce. Všichni nájemníci mají zájem v rámci možnosti v nemovitosti zůstat.
Původní bazén zvlhčuje v letních měsících vzduch vzlínající u jižní fasády, je vytápěn slunečními kolektory. Zahrada má automatické zavlažování a osvětlení, bazén filtraci.
Vila je velmi vhodná pro reprezentační sídlo firmy pro cca 6 až 10 osob, při využití všech poschodí zde může pracovat ale i 20 lidí. Příklady využití: lékaři, právníci, SW, realitní firma nebo dvougenerační obytný dům. Je také možné postavit menší provoz na vlastním nebo dokoupeném pozemku. Parkoviště pojme až 10 vozů. Pardubice, Chrudim i Praha jsou v komfortní dojezdové vzdálenosti.

Vila se objevila v pořadu České televize Šumná města. Video můžete shlédnout v archívu v pořadu ČT Šumná města, Chrudimsko (od 4:12min). Publikovaná byla např v knize Kaleidoskop tvarů z roku 2006.

Prodej rodinného domu Heřmanův Městec, stav je uveden jako velmi dobrý, o ploše 435 m2, pozemek o velikosti 3871 m2, se zastavěnou plochou 222 m2, případně vybírejte i tady, Rodinné domy Chrudim, je vybaven či je k dispozici parkování, terasa, bazén.

Functionalist representative villa in Heřmanův Městec for sale.

Functionalist representative villa in Heřmanův Městec for sale. Description and features of property: Exclusive offer for sale of spacious late-functionalist style representative villa which received building approval in 1938. The villa is located in a large garden in a quiet area of Heřmanuv Městec at the foot of the Iron Mountations (Železné hory). Bohuslav Fuchs, a student of the atelier of Jan Kotěra, exhibited here a white and romantic form of functionalism featuring nautical motives and circular elements, sunny terraces, and metal bannisters with concave front facade. According to archived photographs and building designs, it was possible to reconstruct and preserve the custom-built furniture as proposed by the architect including the mahogany floors. On the first multilevel representative floor of the villa, visitors and commercial partners were often greeted. The remaining three bedrooms and kitchen with small dining table were used for private purposes. Houseservant apartment is also located under the pent-roof which is connected to the ground floor via a spiral staircase that also leads to the rooftop sun terrace. Renowned architect Bohuslav Fuchs was commissioned to design the villa by Arnošt Löwit, a local producer of luxury leather goods, who was later deported to a Nazi concentration camp in Mathausen. Confronting a dangerous time, the family built a small underground bunker on the property The villa is situated in a flat garden that ends at a pond with a stream. Possibility to purchase adjacent land plot with an area of 3,000 m2. There are three tenants occupying the property with monthly rental income of CZK 36,000 per month, maintenant costs for the building approximately CZK 7,000 per month, notice period of three months. All tenants would like to remain occupants. The original swimming pool moisturizes air during the summer months contained at the south facade, and is heated by solar panels. The garden has an automated sprinkler system and lighting while the pool has filtration. The villa is very suitable for headquarters of a company with capacity for 6-10 people, but with an overall capacity for 20 people if all the floors are utilized. Suitability for doctors, lawyers, SW, real estate company or multigenerational residential home. It is also possible to build a small commercial operation on own or purchased land plot. The parking area can accomodate up to 10 vehicles. Pardubice, Chrudim and Prague can all be reached comfortably by car or public transport. The villa appeared in the television show "Šumná města" on the ČT channel. Including VAT, fees, commission and legal support.

Základní info

Evidenční číslo:
08522069
Typ:
Domy, Rodinný dům prodej
Adresa:
Jiráskova, Heřmanův Městec, Chrudim
Cena:
24 600 000Kč Hypoteční kalkulačka Hypoteční kalkulačka
Poznámka k ceně:
včetně DPH, včetně poplatků, včetně provize, včetně právního servisu
Stav:
Velmi dobrý
Typ budovy:
Samostatně stojící
Konstrukce:
Smíšená

Cena obsahuje

včetně DPH, včetně právního servisu, s provizí RK, s poplatky

Plochy

Plocha pozemku:
3871 m2
Plocha užitná:
435 m2
Plocha zastavená:
222 m2

Počty místností, umístění

Počet pokojů:
6
Typ objektu:
přízemní

Energetická náročnost budovy/bytu

Třída en. náročnosti:
Energie chytré změny. G - Mimořádně nehospodárná

Vybavení objektu

Bazén, Terasa, Parkování


Mám dotaz k nemovitosti


Kontakty na makléře

Podobné nemovitosti

Další nemovitosti podobného typu



  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

Zadejte požadovanou lokalitu, město, ulici

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

Zobrazit detail

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku