Tipy na zařízení moderní kanceláře

Prostředí, ve kterém pracujete značně ovlivňuje náladu i pracovní výkony. Pokud by i vaše kancelář potřebovala dostat nový vzhled, přečtěte si naše tipy na to, jak si ji zařídit, aby vám v ní bylo skutečně dobře.

Důraz na zdraví

Při zařizování nové kanceláře byste určitě měli myslet na ergonomii pracovního místa. Výhodou je, že v dnešní době už slovo „ergonomický“ neznamená nevzhledný. Na trhu naleznete rozmanitý výběr kancelářského nábytku, podporujícího zdravou práci u počítače. Velmi oblíbený je polohovací stůl, který uživateli umožňuje střídání pozic při práci. Díky mechanismu s elektrickým motorem lze jednoduše nastavit výšku pracovní desky od 58 do 123 cm. Dostupný je v několika barvách a rozměrech, takže si každý vybere ten pravý pro svou kancelář. Dalším důležitým prvkem je správná kancelářská židle. Ta by měla být oporou všech namáhaných partií a respektovat anatomii těla.

Nápadité stěny

Bílé holé zdi jsou nudné. Dodejte vaší kanceláři originální vzhled pomocí barevné výmalby, zajímavého obložení nebo nápaditých doplňků. Pokud chcete stěny vymalovat, velmi moderní je aktuálně kombinace bílé s šedou nebo černou barvou, avšak perfektně budou vypadat i odstíny žluté, modré nebo zelené barvy. Jste kreativní duše? Výborným nápadem je vymalovat stěny tabulovou barvou, na kterou pak můžete křídami psát důležité poznámky, todo listy a kreslit obrázky. Jestliže máte raději přírodní materiály, obložte si jednu či více stěn cihlami. Perfektní jsou cihlové obkladové pásky v mnoha odstínech, které se pouze nalepí na stěnu. Nezapomeňte ani na vaše oblíbené obrazy, plakáty, fotky nebo hodiny.

 

Kus přírody

Trendem poslední doby je oživení kanceláří pomocí živých rostlin. Nejen, že vypadají perfektně po estetické stránce, ale podílejí se také na zdravějším prostředí. Výrazně zlepšují kvalitu vzduchu, čímž se snižuje i náchylnost k nemocem, redukují obsah oxidu uhličitého v prostoru a v neposlední řadě mají pozitivní vliv na lidskou psychiku, koncentraci a kreativitu . Kromě klasických pokojových rostlin jsou v poslední době velmi oblíbené živé stěny z různých druhů rostlin nebo či mechové obrazy.

Osvětlení

Je prokázáno, že při správném osvětlení, ať už denním nebo umělým světlem, se produktivita práce zvyšuje až o 20 %. V kanceláři je vhodné mít jedno centrální stropní svítidlo a lampičku k osvětlení pracovní plochy. Nejvhodnější barvou světla je jednoznačně bílá, protože je blízká dennímu světlu a podporuje tak lepší pracovní výkony. Samozřejmostí v dnešní době jsou LED žárovky, které uspoří až 50 % energie oproti žárovkám klasickým, nebzučí a neobsahují žádné škodlivé látky.

Co se týká designu osvětlení, jsou aktuální trendy opravdu rozmanité. Od minimalistických světel v šedé či černé barvě, přes industriální lustry s odhalenými žárovkami a kabely, po luxusní kousky z masivního dřeva. U kancelářských lampiček je velmi užitečná funkce nastavení intenzity osvětlení.

Odpočinková zóna

Je téměř nemožné se osm hodin v kuse dívat do monitoru a plně se soustředit na práci. A hlavně to ani není zdravé. Tělu i mozku byste měli během pracovního dne dopřát pauzy, při kterých se protáhnete a nasměrujete myšlenky od práce pryč. Proto by v žádné kanceláři neměla chybět zóna pro relax a zábavu. V tom, jak si takový koutek zařídíte se fantazii meze nekladou. Základem je místo k sezení či ležení - ať už to bude stylová pohovka, designová křesla, houpací síť nebo sedací vak. Velmi oblíbené jsou také různé herní prvky, jako například stolní fotbálek, šipky, kulečník a kancelářský golf. Při takových aktivitách se oprostíte na pár minut od pracovních záležitostí a následně se budete mnohem lépe soustředit.

Vychytávky

  • Nejen doma v obývacím pokoji, ale i v kanceláři oceníte příjemné podlahové vytápění tepelným čerpadlem, díky kterému bude místnost vytápěna rovnoměrně, nebude se tolik vířit prach a nijak nepřekáží v prostoru.
  • Dejte sbohem nevzhledným kabelům na stole i pod ním. Pořízením dobíjecích a dokovacích stanic se tomuto problému elegantně vyhnete. V nabídce jsou stanice pro drátové a bezdrátové nabíjení s různými porty. USB výstupy lze zabudovat i k elektrickým zásuvkám.
  • Jestliže máte rádi technické vychytávky a téma chytré domácnosti, určitě v kanceláři oceníte reproduktor s hlasovým asistentem. Na trhu seženete mnoho druhů zajímavých designů, barev a funkcí. Dostupné jsou pro uživatele iOS, Android i ostatních operačních systémů.
  • Neobejde se váš den bez toho, abyste si ručně psali poznámky, nebo třeba kreslili myšlenkové mapy? Pak si pořiďte k myši ještě grafický tablet. Všechny poznámky a obrázky budete mít v digitální podobě ve vašem PC a budete se k nim moci kdykoliv vracet.
  • Na závěr vychytávka, která není sice primárně kancelářská, ale i přesto by v kanceláři neměla chybět. Řeč je o kávovaru a výběrové kávě. Nejen, že vás káva povzbudí při únavě, ale jistě ji ocení i vaši klienti a zákazníci, co za vámi do vaší moderní kanceláře přijdou.

Autor článku

Impression Media, s.r.o.

O autorovi

Obchodně zastupujeme přes 115 internetových serverů, díky kterým umíme oslovit více jak 6 866 371 uživatelů českého internetu měsíčně. Zastupovaná média prezentujeme před přímými klienty, reklamními a mediálními agenturami. Poskytujeme komplexní služby v oblasti internetové reklamy. Od samotné výroby reklamních bannerů či webových projektů, přes komplexní péči o klienta až po mediaplány a statistické výstupy kampaní.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku