Proč dát přednost klasickým péřovým dekám?

Přemýšlíte nad koupí nových peřin a nevíte, pro které se rozhodnout? Pravděpodobně se rozmýšlíte nad materiálem ─ staré dobré péřové peřiny nebo deky z dutého vlákna? Pojďme si poodhalit tajemství věčného souboje přírodních a umělých materiálů.

Už naše babičky věděly, co je dobré

Asi každý z nás si pamatuje na časy, kdy jsme jako malí u babiček přespávali v prachových duchnách. Musíte uznat, že to mělo něco do sebe. Bylo pod nimi teplo, nepotili jste se a celkově byly velmi příjemné. To vše díky onomu peří, které má své unikátní vlastnosti.

Povězme si to narovinu - péřové peřiny patří k těm nejkvalitnějším. Obzvlášť, pokud jsou z nejjemnějšího prachového peří. Pokud by se daly vlastnosti peří k něčemu přirovnat, byla by to bublina. Kolem těla totiž vznikne izolace, která ho udržuje ve stabilní teplotě a odvádí přebytečnou vlhkost od těla. Proto se péřových dek nemusíte zaleknout ani v létě, existují totiž různé gramáže. Pamatujte, že čím vyšší je podíl prachového peří, tím je peřina kvalitnější.

Kvalitní peří by mělo zůstávat načechrané, což přikrývku udržuje ve své nadýchanosti. Pokud jste slyšeli tvrzení, že péřové deky nejsou vhodné pro alergiky, není tomu úplně tak, Moderní technologie dokáží peří zbavit nečistot, tudíž je menší šance, že se zde bude usazovat prach a roztoči.

A co údržba?

Tu a tam se může stát nehoda ─ vylejete si na deku čaj, spadne vám kousek pizzy no a pokud máte malé děti, není třeba dlouze rozebírat, co vše se může přihodit. Jak vyčistit péřovou peřinu tak, aby zůstala co nejdéle jako nová? Zvládnete to levou zadní i s domácí pračkou.

Co se vám bude k čištění péřové peřiny hodit:

  • pračka s alespoň 7 kilovým plněním.
  • teplotu vody do 40 °C.
  • ždímání na maximální otáčky,
  • speciální prací přípravek na peří,
  • sušička na prádlo,
  • a pro dokonale načechraný výsledek i míček (do sušičky).

Postupujte tak, jak jste zvyklí. Před praním si ale peřiny dobře zkontrolujte, zda někde není nějaká dírka. Peří by vám udělalo v pračce pěknou neplechu. Ačkoliv jsme si zvykli na vůni aviváže, k prádlu ji nepřidávejte. S peřím si moc nesedí a přikrývky by se mohly zničit. Peřiny nikdy nesušte na slunci, výplň by mohla ztratit svoje vlastnosti a poškodila by se.

Potrpíte si na kvalitu? Víme, kde ji dostanete

Internet má svoje pro a proti. Široká nabídka je sice skvělá v tom, že si můžete najít přesně to, po čem toužíte, na druhou stranu dokáže výběr pěkně ztížit. Potrpíte si na kvalitu a rádi byste podpořili českou firmu? Máme pro vás tip. Společnost Picaso Manufactury se již pěknou řadu let věnuje výrobě přikrývek, polštářů, topperů, podložek na matrace, a dokonce i lůžkovin pro naše nejmenší. Používají přírodní materiály upravené inovativní technologií v propojení s klasickou ruční výrobou, výsledkem jsem moderní produkty s nádechem staré dobré poctivé ruční práce.

Autor článku

PiCaSo manufactury s.r.o.

O autorovi

Po 20 ti letech práce a nastřádaných zkušeností v oboru ložních výrobků jsme začali psát příběh společnosti PiCaSo manufactury, nesoucí ve svém názvu dotek české ruční výroby, abychom uspokojili i náročnější zákazníky, kteří chtějí lépe spát a dbají na svůj zdravý životní styl.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku