Kde člověku půjčí?

V životě každého z nás mohou někdy nastat okolnosti, v nichž je potřeba mít více peněz, než kolik jich reálně máme a v žádoucím časovém horizontu budeme mít. Je celá řada důvodů, proč někdy nevystačíme s příjmy, které máme, proč bychom měli utrácet více, než kolik si můžeme dovolit. A jisté je v takových chvílích nejednou to, že nic jiného, než půjčka nepomůže.

A tak se my lidé v tíživé finanční situaci nejednou obracíme na finanční instituce se žádostmi o pomoc, tedy o půjčky. Protože jenom díky těm někdy zvládneme situaci, ve které jsme se ocitli, bez půjčení si bychom byli nejednou ztraceni.

Jenže určitě sami uznáte, že finanční ústavy jen tak někomu půjčovat nemohou. Musí se zodpovědně starat o své jmění a nemohou tak dávat peníze někomu, kdo jim je možná už nikdy nevrátí. A tak se v různých finančních institucích nejrůznějšími způsoby prověřuje, jak na tom žadatelé jsou. A nejednou se žádosti těch, kdo nejsou dokonalí, zamítají.

Jenže i ti odmítnutí z našich řad peníze potřebují. A když to nejde jinak, musí se hledat dál a dál, dokud se řešení nenajde. Řešení, jímž může být třeba hypotéka pro dlužníky. Už i ze samotného názvu je zřejmé, že je tato nebankovní nabídka určená těm, kdo nejsou rozhodně dokonalí a jimž by se jinde sotva podařilo zabodovat.

Člověk takovou hypotéku získá, a to na rozdíl od jiných půjček i vcelku snadno a výhodně. Ovšem nic není jenom černé nebo jenom bílé, a proto je logické, že i zde se musí zaručit splácení. Což se v tomto případě děje v podobě nezbytné zástavy žadatelovy nemovitosti.

Díky takové záruce se dá získat i hypotéka po insolvenci, i tehdy, když má zájemce o ni jiné nedostatky. Nemusí tu nezbytně vadit ani nízké příjmy, ani záznamy v registrech dlužníků, ani něco jiného. Protože ten, kdo takovou hypotéku dostane, ví, že bude muset splácet. Jinak by totiž pochopitelně mohl přijít o onu záruku, tedy svou zastavenou nemovitost. A to přece nikdo nechce.

Autor článku

Impression Media, s.r.o.

O autorovi

Obchodně zastupujeme přes 115 internetových serverů, díky kterým umíme oslovit více jak 6 866 371 uživatelů českého internetu měsíčně. Zastupovaná média prezentujeme před přímými klienty, reklamními a mediálními agenturami. Poskytujeme komplexní služby v oblasti internetové reklamy. Od samotné výroby reklamních bannerů či webových projektů, přes komplexní péči o klienta až po mediaplány a statistické výstupy kampaní.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku