Jak vybavit ložnici? 5 věcí, které vám nesmí chybět

Zdroj: Databáze Canva

Ložnice patří mezi nejdůležitější místností domova a její vybavení není radno podceňovat. Samotným spánkem v ložnici trávíme třetinu života a to ani nemluvíme o relaxaci a romantických chvílích se svými protějšky. Připravili jsme proto několik tipů, na co myslet při zařizování ložnice.

5 věcí, které nesmí chybět v ložnici

Pořídili jste si nový byt a nevíte, kde při zařizování ložnice začít? Máme pro vás pět tipů na věci, které by v dokonalé ložnici rozhodně neměly chybět.

     1. Kvalitní postel s vhodným roštem a matrací

Cestou ke kvalitnímu odpočinku je správný výběr postele, roštu a matrace. Postel musí být dostatečně velká, kvalitně zpracovaná a ve vašem stylu. Vhodný rošt spolu s matrací pak zajistí oporu páteře a zdravý spánek.

Tip: Při nákupu matrace si dejte záležet na správně volbě tvrdosti. Při nejistotě může být řešením matrace s nastavitelnou tuhostí.

     2. Povlečení a další textilie

Povlečení je jeden z hlavních prvků, kterými snadno ovlivníte celkový vzhled ložnice. Ideální je mít několik různých variant, které můžete dle nálady střídat a ladit se závěsy, dekoračními polštářky a dalšími textiliemi.

     3. Osvětlení do ložnice

Správné osvětlení v ložnici vytvoří dokonalou atmosféru. Ideální je zvolit kombinaci hlavního stropního světla a několika menších zdrojů tlumeného osvětlení, které využijete při čtení, k večerní relaxaci nebo k navození romantiky.

Tip: Lampičky na čtení můžete doplnit také o další dekorativní světla a klasické nebo LED svíčky.

Zdroj: Databáze Canva

     4. Úložný prostor

Aby vás v ložnici nic nerušilo, je třeba ji udržovat neustále uklizenou. S tím pomohou vhodné úložné prostory. Kromě klasických skříní, komod a policových systémů můžete využít také úložný box pod postel, který umožní využít prostor naplno.

Zdroj: Databáze Canva

     5. Osobní dekorace

Nakonec do ložnice přidejte detaily, které ve vás vyvolávají příjemné pocity. Může jít například o obrázky, fotografie a další dekorace a osobní předměty. Skvělou variantou jsou také pokojové rostliny, jen dávejte pozor, aby nebyly jedovaté nebo aromatické.

Ujistěte se, že se ve své nové ložnici cítíte příjemně a v bezpečí. Vhodné vybavení ložnice zásadně ovlivní kvalitu spánku i celkovou pohodu.

 

Autor článku

Impression Media, s.r.o.

O autorovi

Obchodně zastupujeme přes 115 internetových serverů, díky kterým umíme oslovit více jak 6 866 371 uživatelů českého internetu měsíčně. Zastupovaná média prezentujeme před přímými klienty, reklamními a mediálními agenturami. Poskytujeme komplexní služby v oblasti internetové reklamy. Od samotné výroby reklamních bannerů či webových projektů, přes komplexní péči o klienta až po mediaplány a statistické výstupy kampaní.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku