Jak levně dostat fotky na zeď? Přinášíme snadný návod!

Kdo má tisíce fotek v albech, tak se s nimi na zeď asi hrnout nebude. Ale jestli dokážete vybrat 20 – 100 nejoblíbenějších fotek, můžete je velmi levně dostat na stěnu. Stačí trocha času a pár běžných věcí z domácnosti.

I domácí fotokoláž chce kontrastní podklad

 Než se pustíme dále do návodu, přibližme si fakt, co vlastně bude na zdi viset. Jde o jakousi fotokoláž, která bude přilepena v pravidelných nebo naopak nepravidelných rozestupech a směrech na podkladovou desku – a ta bude zavěšená na stěně.

Aby fotky vynikly, bude vhodné sáhnout po desce s kontrastním podkladem. Proto si předem vyberte fotky, jaké chcete použít. A podívejte se, zda se pod ně bude hodit spíše černá, tmavší šedá nebo naopak krémová, bílá nebo červená.

Vedle podkladové desky si připravte ještě samotné fotky, pravítko, tužku, nůžky, oboustrannou lepicí pásku, lak ve spreji a pak cokoliv, čím desku na stěnu připevníte.

Jak postupovat?

Postup je v podstatě velmi snadný, jen zdlouhavý. Vybrané fotky si rozvrhněte na připravenou desku tak, aby zaujímaly svou finální polohu. Pečlivě si zaznamenejte, jak chcete fotky oříznout a zakreslete na spodní desku jejich pozici a tvar.

Následně vystřihněte z oboustranné lepicí pásky dost velké kousky, které vámi vybrané správně umístěné fotky „podrží“ na svém místě. Páska nemusí přesně kopírovat tvar fotky, může být i o něco menší. Rohy fotek pak trčet nebudou, vše totiž přestříkáte lakem ve spreji – případně zalakujete ručně štětcem a lepidlem na decoupage.

Ještě zalakovat nebo zalepit, aby měl výš výtvor delší trvanlivost

Jakmile bude vše hotovo a vaše nástěnné fotoalbum vytvořeno, je dobré mu dát ještě svrchní ochrannou vrstvu. Tak nejenže nedovolí fotkám, aby se jakkoliv kroutily, ale zejména zajistí pohodlnou údržbu celého díla. Oprašování pak bude vždycky velmi snadné.

Použijte buď lak ve spreji, nebo výše zmíněné lepidlo na decoupage (ubrouskovou techniku). To se dá koupit v papírnictví nebo ve výtvarných potřebách, je velmi jemné a snadno se roztírá jemným širokým štětcem – nejlépe je vybrat pěnový, taktéž pořídíte ve výtvarných potřebách.

Nezapomeňte, že než lepidlo nebo lak dokonale zaschnou, měla by deska s fotkami ležet. Pověste ji, až si budete jistí, že vše dokonale drží a je dobře zaschlé. Byla by škoda zničit si několikahodinovou práci nerozumným spěchem či zkrátka z nevědomosti.

Láká vás koláž z fotek, ale nemáte čas ji tvořit?

Nalákali jsme vás na stěny plné vašich vzpomínkových fotek, jenže už teď víte, že čas na tvorbu koláže si v nejbližších měsících nenajdete? Nevěště hlavu! Díky obchodům, jako je Kik a další, a jejich slevovým letákům můžete velmi levně pořídit rámečky na fotky, které jsou vícedílné, seskládané do zajímavých výsledných tvarů, dávající možnost si s fotkami vyhrát stejně dobře, ale o mnoho rychleji.

Věděli jste, že vývojem ve focení procházejí nejen umělecké obory, ale třeba i fotky určené k prezentaci nemovitostí na prodej? Přečtěte si o tom v našem článku!

Autor článku

Impression Media, s.r.o.

O autorovi

Obchodně zastupujeme přes 115 internetových serverů, díky kterým umíme oslovit více jak 6 866 371 uživatelů českého internetu měsíčně. Zastupovaná média prezentujeme před přímými klienty, reklamními a mediálními agenturami. Poskytujeme komplexní služby v oblasti internetové reklamy. Od samotné výroby reklamních bannerů či webových projektů, přes komplexní péči o klienta až po mediaplány a statistické výstupy kampaní.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku