• Ceny elektřiny stoupají, jak vybrat nejlepšího dodavatele elektřiny?


Ceny elektřiny stoupají, jak vybrat nejlepšího dodavatele elektřiny?   

Dodavatelé elektřiny mají problémy dostát svým závazkům. Co s tím?

Elektřina zdražuje, výhled není dobrý

Celý rok 2021 je poznamenán zdražováním. Zdražení elektřiny a cena za 1 kwh je zcela zásadní, protože jeho dopad na domácnost je jednak bezprostřední, ale kvůli tomu se zdražují vstupy výroby nejrůznějšího zboží a služeb. Důvody jsou jasné, přechod na obnovitelné zdroje, ke kterému se Evropská unie zavázala. Rostou ceny tzv. emisních povolenek, které musí platit za znečištění ovzduší továrny, ale také uhelné elektrárny. Kvůli tomu se výroba elektřiny z uhlí citelně prodražuje, výroba elektřiny z obnovitelných zdrojů není stále dostatečná. A zima vždy znamená nárůst poptávky po energiích a tím pádem růst cen.

Dodavatelé elektřiny, kteří si nenakoupili elektřinu včas za mnohem nižší ceny, se ocitli ve velkých problémech. Na to, aby nakoupili pro své zákazníky elektřinu za současné ceny, nemají dostatečné prostředky. Pokud mají dodávat elektřinu těm, kdo si sjednali fixaci za příznivé ceny, pak se jim dodávat prostě nevyplatí a na každém zákazníkovi tratí obrovské peníze. Logicky se tak snaží zákazníků zbavit, posílají jim tzv. zdražovací dopisy, nebo e-maily, kterými se je snaží přimět k tomu, aby přešli na nevýhodné tarify, kdy jsou ceny svázané s cenami na burze elektřiny. Pokud zákazník nestihne včas zareagovat (deset dnů před tím, než dojde k avizovanému zvýšení cen), pak se musí se zdražením smířit.

Jak najít spolehlivého dodavatele elektřiny?

Jak se z této šlamastiky dostat? „Právě nyní se ukazuje jako velmi důležité si ceny elektřiny hlídat dlouhodobě a najít si takového dodavatele, který jedná fér a který nakupuje elektřinu prozíravě bez zbytečných spekulací. Běžný zákazník se pochopitelně na trhu s elektřinou příliš neorientuje, a tak je jistě výhodné využít služeb odborníka, který s dodavateli dlouhodobě jedná a situaci dobře zná. My v Kalkulátor.cz s dodavateli komunikujeme na denní bázi a umíme doporučit toho, který nabídne stabilitu a stále ještě výhodné ceny,“ konstatuje Lukáš Kaňok, ředitel sekce Energo ve společnosti Kalkulátor.cz, která se zabývá srovnáváním cen elektřiny.

Na Kalkulátor.cz si lze navíc nastavit tzv. Hlídacího vlka, který hlídá smlouvy dlouhodobě. Stačí určit konec závazku a Hlídací vlk se včas přihlásí s informací o brzkém konci smlouvy a s nabídkou nových výhodných tarifů. Takto jde nejen střežit dodavatel elektřiny, ale také cena plynu za m3, nebo pojištění auta či majetku.

Co tedy radí Kalkulátor.cz v této náročné době?

- Informujte se. O zdražení elektřiny se v poslední době píše velmi často, reportáže v televizním vysílání můžeme vidět každý den. Nicméně neberte vše za bernou minci, dodavatelé si mnohdy přihřívají svou polévku a neinformují transparentně.

- Nastavte si Hlídacího vlka. Určete konec vašeho úvazku a my vám smlouvy pohlídáme. Žádný termín vám neunikne, a ještě získáte nabídku výhodných tarifů, na které můžete s pomocí Kalkulátor.cz hladce přejít. 

Autor článku

Impression Media, s.r.o.

O autorovi

Obchodně zastupujeme přes 115 internetových serverů, díky kterým umíme oslovit více jak 6 866 371 uživatelů českého internetu měsíčně. Zastupovaná média prezentujeme před přímými klienty, reklamními a mediálními agenturami. Poskytujeme komplexní služby v oblasti internetové reklamy. Od samotné výroby reklamních bannerů či webových projektů, přes komplexní péči o klienta až po mediaplány a statistické výstupy kampaní.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku