Briketa je výhřevnější než dřevo

Emancipace roste ve všech směrech. Proto se funkce “topiče” stále častěji ujímají i ženy, pro které je čistota a snadná práce důležitým rozhodujícím činitelem. Dřevěná briketa je v tomto případě ohromným sluhou.

Vznik dřevěné brikety

Výrobce dřevěných briket se často setkává s otázkou, kdy briketa vlastně vznikla. První údaje o výrobě brikety dřevěné se datují někdy z poloviny 19. století. Již po první světové válce se jí dostalo významného rozšíření. Ale až nyní zažívá obrovskou popularitu mezi spotřebiteli.

Prvotřídní kvality při výrobě je docíleno tím, že je vybrána čistá dřevní pilina, která je bez jakékoli příměsi, a která vzniká na pilách a ne někde ve výrobnách nábytku. Nejprve musí pilina projít bubnovou sušárnou, kde se vysouší na 6 až 8 % vlhkosti. Tato vlhkost je ideální pro následné lisování. Nejlepším lisem je ten hydraulický, protože dokáže vyvinout intenzivní tlak, ze kterého pak vyjde briketa s vysokou výhřevností okolo 19 MJ/kg. A ta už vykouzlí krásné teplo.


Zdroj: Freepik

Doba nákupu dřevěné brikety

Prodej dřevěných briket je celoroční, proto si naplánujte časový harmonogram, kdy si vytvořit zásoby a zjistěte si, kolik briket vlastně budete potřebovat. Pro nákup topiva spotřebitelům nejvíce vyhovuje jaro nebo léto, a to hned z několika důvodů. Jedním z nich je počasí. Pokud si objednáváte dřevěné brikety online s dopravou zdarma až k vám domů, nemusíte mít strach, že v létě nákladní auto zapadne ve vánici nebo nevyjede po ledovaté vozovce až k vašim vratům.

Manipulace s paletou, na které jsou brikety uloženy, je pak také jednodušší. Teplé podnebí bude mít jistě vliv i na komfort při skládání dřevních briket do kůlny. V tričku či mikině se pracuje mnohem lépe než v mrazech. Navíc stálost teplot je pro brikety taky fajn.

Ceny dřevěné brikety

Dalším aspektem, který je důležitý při nákupu, je cena briket. Nejlevnější dřevěné brikety za stálé situace na trhu získáte při nákupu mimo topnou sezonu. Akce a slevy na brikety bývají právě v tomto období. I v dnešní hektické době, kdy na trh působí mnoho faktorů, lze doufat, že cena briket na jaře klesne. Bohužel to nejde předpokládat se stoprocentní jistotou dopředu, jelikož je doba velmi dynamická a svět se mění z minuty na minutu.


Zdroj: Freepik

Výběr dřevěných briket na topení

Prodejci briket nabízí různé druhy dřevěných briket, až se v tom člověk trochu ztrácí. Proto nabízíme přehled výhod, typů a tipů, které by mohly při výběru pomoci:

  • volte z různých tvarů a přizpůsobte tak druh paliva vašemu topeništi:

                - cihličkové kvádry RUF
                - kulaté dřevěné válce s dírou či bez
                - puky vhodné do menších krbů

  • kvalitní brikety hoří plynule – pak z nich dostanete maximum energie
  • brikety musí být suché (vlhké špatně hoří a zanášejí kamna dehtem)
  • pozor na popel - nadbytek popela značí nekvalitní briketu
  • zápach – pokud se u brikety setkáte s nepříjemným zápachem, zbystřete – kvalitní briketa neobsahuje žádné laky, barvy nebo pojiva
  • obrovskou výhodou je jejich univerzálnost – hodí se do krbů, krbových kamen, kotlů a jiných topných zařízení
  • pokud topíte briketou jedná se o ekologické topení obnovitelným zdrojem s minimálním dopadem na přírodu
  • oceníte snadnou skladovatelnost a jednoduchost při manipulaci

Zajímavost na konec: „Označení kvádrové „dřevěné brikety RUF“ je odvozeno od výrobce německých lisů, a stalo se obecným označením briket tohoto tvaru“, informuje odborný pracovník zákaznické linky z eshopu Briketydrevene.cz, který se zabývá prodejem dřevěných briket již několik let.

Autor článku

Dřevěné brikety - OPTIMTOP s.r.o.

O autorovi

Dřevěné brikety se lisují z kvalitních suchých pilin pod vysokým tlakem bez použití jakéhokoliv pojiv a příměsí. Při jejich spalování vzniká malé množství kouře bez škodlivých plynů. Popel z těchto dřevěných briket je díky obsahu draslíku vhodný jako hnojivo na zahrádky. Mezi další výhody patří vysoká výhřevnost, dlouhá doba hoření, praktická balení nenáročné na prostor, čistota při manipulaci a další.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku