Zpět na přehled
  • prodej
  • Komerční nemovitosti

Prodej borůvkového sadu v Ohrazenicích u Brd

6 499 000Kč Hypoteční kalkulačka Hypoteční kalkulačka Je možná lepší cena? Zkuste se dotázat makléře, zda je možné o ceně jednat či ne.

Popis

  • Zemědělský objekt
  • lokalita: Okraj obce
  • pozemek: 5228 m2

Láká vás ekologické a ziskové podnikání v podobě pěstování kanadských borůvek? V malebných Ohrazenicích u Brd na vás čeká prosperující borůvkový sad, kde najdete všechny předpoklady pro zdárný růst těchto zdravých plodů - kyselou půdu, dostatek slunce a vody. Borůvky nejsou chemicky upravované a v příštích letech dosáhnou keře maximální plodnosti. Kromě pozemku (5 228 m2), 1 886 keřů a vybavení dostanete i web, kontakty a potřebné know-how.

Znáte všechny zdravotní benefity borůvek? Borůvky obsahují vitamíny, minerální látky a barviva, které mají mimořádně příznivý účinek na lidský organismus. Zvyšují obranyschopnost, podporují růst u dětí, působí proti průjmům, slouží jako podpůrný prostředek při léčbě dny, cukrovky a revmatismu. Odstraňují únavu očí a zlepšují ostrost zraku. Údajně mají dokonce i protirakovinné účinky. Navíc v našich končinách kanadské borůvky obvykle netrpí žádnými chorobami nebo škůdci. Keře jsou i odolné proti mrazu.

To vše můžete získat nejen pro sebe (majitel začal pěstovat borůvky původně pro zlepšení svého zdravotního stavu, což se mu povedlo), ale pomoci i tisícům lidí, kteří si od vás borůvky koupí. Pěstování borůvek není příliš náročné a hlavně tu základní práci již odvedli současní majitelé.

Pozemek koupili v roce 2017. Dlouho ho hledali, protože půda musí mít vhodnou kyselost. Sazenice koupili od farmáře a pěstitele borůvek pan Hustého z Provodova u Zlína, sami je zasadili v roce 2018. Životnost keříku je 35 let, nejvíce plodí v 6.-8. roce, tzn. již v nadcházejících letech. Celkem jich je 1 886 a borůvky jsou pěti druhů Duke, Blueray, Bliecorp, Chandler, Eliot. To má výhodu v tom, že každý druh dozrává jindy a sklizeň tak může probíhat od července do konce září. Tomu předchází sekání trávy, hnojení a brzy na jaře ostříhání keříků. Rašelinu dovezli z Lotyška, kde je ta nejkvalitnější. Je dokoupena a průběžně se doplňuje. Borůvky jsou zavlažovány a hnojeny automaticky kapénkovou závlahou z vybudovaného a schváleného rybníčku. Samotné borůvky se nestříkají žádným chemickým postřikem. Sklizeň probíhá ručně za pomoci místních brigádníků, možný je i samosběr. V sadu jsou umístěné elektronické plašiče proti ptákům.

Hmotnost sklizených borůvek stále roste, brzy budou na svém plodícím maximu. Letos majitelé sklidili přes 4 tuny, jedna sazenice je schopna vyplodit asi 5 kg borůvek. Z nynější plodnosti cca 3 kg/keř to bude kolem 5 kg/keř již v příštích letech. Pokud je prodáte za cca 230 Kč/kg, tak můžete mít tržby kolem 2 000 000 Kč za rok. Náklady jsou rozumné pár desítek tisíc za elektřinu, hnojivo, naftu, servis závlahy a pak cca 35 Kč/kg pro brigádníky. Vstupní investice byla asi 4 000 000 Kč pozemky, sazenice, rašelina, rozvod elektřiny, oplocení, lodní kontejner, kapénková závlaha s čerpadlem, vybudování rybníčku, traktůrek atd. Majitelé nikdy nečerpali žádné dotační tituly. Detailní ekonomiku rád zašlu, návratnost investice jsou asi 3 roky.

Prodej je zajištěn přes několik prodejních kanálů sobotní prodej v Praze na Náplavce (z 80% to jsou stálí zákazníci), internetové farmářské trhy SCUK (sklad Řitka), místním a sousedům přes plot a prodejna Bio obchod Dobroty od Kačky Rudná, kde majitelé bydlí.

Předmětem prodeje je oplocený pozemek, borůvkové keře, traktor, lodní kontejner, UNIbuňka nebo obalový materiál. Také budou předány webové stránky, kontakty a know-how.

Tak kdo je připraven spojit příjemné s užitečným, navíc v krásné přírodě?

Prodej zemědělského objektu Ohrazenice, stav je uveden jako velmi dobrý, umístěný v lokalitě, kde je okraj obce, o ploše 5228 m2, pozemek o velikosti 5228 m2, více toho najdete určitě zde, Zemědělské objekty Příbram, je vybaven či je k dispozici parkování, elektro je zavedeno, a to 230V.

Základní info

Evidenční číslo:
00336-1
Typ:
Komerční nemovitosti, Zemědělský objekt prodej
Adresa:
Ohrazenice, Příbram
Cena:
6 499 000Kč Hypoteční kalkulačka Hypoteční kalkulačka
Poznámka k ceně:
včetně DPH, včetně poplatků, včetně provize, včetně právního servisu
Stav:
Velmi dobrý
Umístění:
Okraj obce
Typ budovy:
Samostatně stojící
Konstrukce:
Smíšená

Cena obsahuje

s provizí RK, včetně právního servisu, včetně DPH, s poplatky

Plochy

Plocha pozemku:
5228 m2
Plocha užitná:
5228 m2

Počty místností, umístění

Energetická náročnost budovy/bytu

Třída en. náročnosti:
Energie chytré změny. G - Mimořádně nehospodárná

Vybavení objektu

Parkování

Dopravní dostupnost

Vlak, Autobus, Silnice


Mám dotaz k nemovitosti


Kontakty na makléře

Podobné nemovitosti

Další nemovitosti podobného typu



  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

Zadejte požadovanou lokalitu, město, ulici

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

Zobrazit detail

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku