Zpět na přehled
  • prodej
  • Rekreační objekty

Krásná chata k celoročnímu užívání, Kaliště u Ondřejova

3 890 000Kč Hypoteční kalkulačka Hypoteční kalkulačka Je možná lepší cena? Zkuste se dotázat makléře, zda je možné o ceně jednat či ne.
Připojit ke skupině na Facebooku

Popis

  • Chata
  • konstrukce: Dřevostavba
  • obytná: 63 m2
  • zastavěná: 37 m2
  • pozemek: 5683 m2
  • stav: Samostatně stojící
  • stav: Dobrý
  • lokalita: Polosamota
  • Sklep

S potěšením Vám zprostředkujeme koupi velmi pěkné chaty vhodné k celoročnímu užívání, umístěné na kraji rekreační osady Merida v Posázaví. Osada Merida byla údajně pojmenovaná podle mexického města Mérida plného zeleně a známého jako jedno z měst s nejlepší kvalitou života v zemi.

Chata se nalézá v oáze ticha v malebné, také velmi zelené krajině středních Čech, jejíž ráz podtrhují nedaleké Ladovy Hrusice. Místo je obklopeno kopci, lesy a přilehlým údolím protéká řeka Sázava (cca 7 min pešky) s jezem Hvězdonice. Přes řeku se klene pěší lávka a na protějším břehu je vlaková zastávka Hvězdonice. Nejbližší obec Kaliště je malou vesničkou mezi většími obcemi Ondřejov (s proslulou hvězdárnou a observatoří AV ČR) a Chocerady s krásným zámkem Komorní Hrádek.

Chata (o velikosti cca 60 m2), která je určena k celoročnímu užívání, prošla částečnou rekonstrukcí. V přízemí je vstupní chodba s vchodem do moderní koupelny (rekonstrukce v r. 2020) s rohovou vanou, sprchovým koutem, toaletou a pračkou. Z chodby se jde dále přes předsíň do obývacího pokoje s francouzským oknem na dlážděnou terasu. Kuchyňský kout je vybaven plynovým sporákem. V přízemí chaty je rovněž technická místnůstka s plynovým kotlem. V horním patře je šatna a ložnice s balkonem, ze kterého se otevírá výhled na les. Chata je podsklepená a patří k ní i přilehlá kůlna.

Na podlaze je položeno lino a dlažba. Chata je zvenku zateplená a v chladném počasí se vytápí kamny. Na střeše je položen kanadský šindel (rekonstrukce z r. 2012). Pitná voda je čerpaná ze studny vrtané ve skále, ohřev vody pak zajišťuje plynový kotel na propanbutanové bomby. Odpad je sveden do jímky a ošetřen bioenzymem.

Majitel zažádal o odkup původního pozemku o velikosti 5 683 m2 (lesní pozemek), který je funkčně spojen s chatou. Je možné se zde přihlásit k trvalému pobytu.

Prodej chaty Kaliště, stav je uveden jako dobrý, umístěný v lokalitě, kde je polosamota, z celkového počtu 2 podlaží, topení je řešeno jako lokální plynové, o ploše 63 m2, pozemek o velikosti 5683 m2, se zastavěnou plochou 37 m2, a zahradou 5647 m2, mnohem více nemovitostí bude při hledání, Chaty Praha východ, je vybaven či je k dispozici balkon, terasa, sklep, zahrada, zařízeno nábytkem, blízké okolí lze popsat jako oblast rekreační, mezi IS se můžete těšit na studna, elektro je zavedeno, a to 230V.

Beautiful cottage for year-round use, Prague-East District

We are pleased to offer you the purchase of a very nice cottage suitable for year-round use, located on the edge of the Merida village in Posázaví. The Merida settlement was said to be named after the Mexican city of Mérida, full of greenery and known as one of the cities with the best quality of life in the country. The cottage is located in an oasis of silence in the picturesque, also very green countryside of Central Bohemia, the character of which is underlined by the nearby Lada's Hrusice. The place is surrounded by hills, forests, and the river Sázava flows through the adjacent valley (about 7 minutes on foot) with the Hvězdonice weir. A footbridge spans the river and the Hvězdonice train station is on the opposite bank. The nearest village of Kaliště is a small municipality between the larger villages of Ondřejov (with the famous astronomical observatory of the Academy of Sciences of the Czech Republic) and Chocerady with the beautiful castle Komorní Hrádek. The cottage (approx. 60 m2 in size), which is intended for year-round use, has been partially renovated. On the ground floor there is an entrance hall with an entrance to a modern bathroom (renovated in 2020) with a corner bath, shower, toilet and washing machine. From the corridor, you can continue through the small hall to the living room with a French window to the paved terrace. The kitchenette is equipped with a gas stove. There is also a tiny technical room with a gas boiler on the ground floor of the cottage. On the upper floor there is a dressing room and a bedroom with a balcony with a view of the forest. The cottage has a basement and an adjacent shed also belongs to it. The floor is laid with lino and tiles. The cottage is insulated from the outside and heated by a stove in cold weather. Canadian shingles are laid on the roof (reconstruction from 2012). Drinking water is pumped from a well drilled in the rock, and the water is heated by a gas boiler for propane-butane bombs. The waste is led into a sump and treated with a bioenzyme. The owner applied for the purchase of the original plot of land measuring 5,683 m2 (forest), which is functionally connected to the cottage. It is possible to apply for permanent residence here.

Základní info

Evidenční číslo:
9106392
Typ:
Rekreační objekty, Chata prodej
Adresa:
Kaliště, Praha-východ
Cena:
3 890 000Kč Hypoteční kalkulačka Hypoteční kalkulačka
Stav:
Dobrý
Umístění:
Polosamota
Typ budovy:
Samostatně stojící
Konstrukce:
Dřevostavba

Cena obsahuje

včetně právního servisu, s provizí RK

Plochy

Plocha pozemku:
5683 m2
Plocha užitná:
63 m2
Plocha zastavená:
37 m2
Plocha zahrady:
5647 m2

Počty místností, umístění

Počet NP:
2
Počet PP:
1

Energetická náročnost budovy/bytu

Vybavení objektu

Zahrada, Balkon, Terasa, Sklep, Zařízeno nábytkem

Inženýrské sítě

Studna

Charakter okolí objektu

Rekreační


Mám dotaz k nemovitosti


Kontakty na makléře

Podobné nemovitosti

Další nemovitosti podobného typu



  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

Zadejte požadovanou lokalitu, město, ulici

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

Zobrazit detail

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku