• Proč si výnos z prodeje nemovitosti nenechávat na běžném účtu? + 3 tipy na výhodné investice

 

Proč si výnos z prodeje nemovitosti nenechávat na běžném účtu? + 3 tipy na výhodné investice


Zdroj: Pixabay

V dnešní době vám prodej nemovitosti může přinést pěknou sumičku. Pokud s penězi zatím nemáte jiné plány, přečtěte si, jak je výhodně a efektivně zhodnotit.

Dlouhodobé uložení peněz na bankovním účtu není výhodné. S rostoucí inflací totiž každý rok ztrácejí na hodnotě. Peníze, se kterými letos vyžijete celý měsíc, vám za třicet let mohou vystačit sotva na jídlo. Abyste udrželi hodnotu svých peněz a případně je i zhodnotili, investujte.

1.Nemovitosti

Investice do nemovitostí patří k jedněm z nejpopulárnějších. Navzdory koronavirové krizi si byty, domy i pozemky udržely svou hodnotu a jejich ceny dlouhodobě rostou.

Pokud jste právě jednu nemovitost prodali, můžete finance z ní využít na nákup několika malometrážních bytů, které lze pronajímat, a získat tak pravidelný pasivní příjem navíc.

2.Podílové fondy

Jednoduchý způsob investování představují podílové fondy. Jestliže máte možnost konzultace s finančním poradcem, nemusíte se jich bát ani jako investor začátečník.

U podílových fondů je ale potřeba počítat s vyššími poplatky (vstupní, výstupní, za správu apod.). Jejich výhoda však spočívá v tom, že umožňují velkou diverzifikaci portfolia, díky které se rizikovost investice sníží.

3.Drahé kovy

Podobnou stálicí jako nemovitosti jsou komodity, konkrétně drahé kovy – zlato, stříbro, platina nebo palladium. Třeba konkrétně zlato dlouhodobě slouží jako uchovatel hodnoty peněz. Jeho hodnota se drží na výši již tisíce let.

Patříte-li k začínajícím investorům, vyhněte se spekulacím ohledně růstu/poklesu cen a investujte raději do fyzického zlata či jiného kovu. V případě nákupu fyzických kusů si dejte pozor na rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou (tzv. spread), který by měl být co nejnižší.

Zajímavost: V loňském roce cena zlata vzrostla o 20 %, díky čemuž investoři získali velmi zajímavé zhodnocení.

Aby vaše investiční portfolio správně fungovalo, nesázejte na jednoho koně. Snažte se své finance z bankovního účtu rovnoměrně rozložit mezi nemovitosti, akcie, komodity či jiné investiční příležitosti.

 

Autor článku

Impression Media, s.r.o.

O autorovi

Obchodně zastupujeme přes 115 internetových serverů, díky kterým umíme oslovit více jak 6 866 371 uživatelů českého internetu měsíčně. Zastupovaná média prezentujeme před přímými klienty, reklamními a mediálními agenturami. Poskytujeme komplexní služby v oblasti internetové reklamy. Od samotné výroby reklamních bannerů či webových projektů, přes komplexní péči o klienta až po mediaplány a statistické výstupy kampaní.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku