Jaká jsou švédská tepelná čerpadla značky Nibe

Záleží nám na kvalitě. Proto pro vás vybíráme takové produkty, které odpovídají standardům moderní domácnosti. Právě takové produkty nabízí švédská tradiční značka Nibe. V sortimentu tepelných čerpadel Nibe můžete najít jak velmi oblíbené tepelné čerpadlo vzduch / voda, tak i tepelné čerpadlo na principu země / voda, které je taktéž velmi žádanou alternativou a v neposlední řadě ventilační tepelné čerpadlo, vhodné zejména pro bytové stavby či stavby hotelového typu.

Tepelné čerpadlo Nibe pro rodinný dům

Jste majitelem rodinného domu a hledáte ekologickou a hospodárnou formu vytápění? Tepelné čerpadlo je skvělou volbou. Jaké ale vybrat? Rozhodněte se podle potřebného výkonu i lokality. Proč lokality? Protože tepelná čerpadla přečerpávají tepelnou energii z vnějšího do vnitřního prostředí a jejich účinnost a výkon tak závisí i na klimatických podmínkách v lokalitě stavby. Česká republika se nachází v mírném podnebném pásu a počasí je u nás až na výjimky stabilní. Pokud však žijete v pohraničí či jiných horských oblastech s výkyvy teplot a mrazivou zimou, budou se vaše nároky na tepelné čerpadlo značně lišit například v porovnání s Plzní či Prahou.

Tepelná čerpadla vzduch / voda pod značkou Nibe jsou plně funkční a efektivní zařízení, která dovedou spolehlivě zásobovat domácnost teplem i teplou vodou po celý rok. S náročnými horskými podmínkami už si však v zimě nemusí poradit. Do takových podmínek je pak jasnou volbou tepelné čerpadlo země / voda, které získává tepelnou energii z nezámrzné hloubky a počasí jeho chod nijak zvlášť neovlivní. Tepelná čerpadla vzduch / voda je nutné dimenzovat na 50 až 100 % tepelných ztrát. U tepelných čerpadel země / voda je to 70 – 100 %. Pokud má tedy váš dům tepelnou ztrátu 10 kW, budete potřebovat výkon alespoň 5 kW, respektive 7 kW u druhé varianty. Pokud si nejste jisti, v jaké lokalitě se vaše stavba nachází, neváhejte se nás zeptat. S výběrem vám rádi pomůžeme.

Hluk a nároky na umístění

Tepelná čerpadla Nibe jsou moderní zařízení, která již nezpůsobují svým majitelům žádný discomfort. Nemusíte se bát ani hluku, ani jejich umístění. Nibe své výrobky prodává v elegantním minimalistickém designu, který nenaruší ani interiér ani exteriér a zařízení se tak stane dalším neviditelným spotřebičem ve vaší domácnosti. Co se hluku týče, tepelné čerpadlo pracuje mechanicky a není tedy 100 % tiché. Hluk, který vydává lze však snadno přirovnat k tikotu hodinek. Kousek popojdete a už ani nevíte, že zařízení běží.

Autor článku

NIBE ENERGY SYSTEMS CZ

email nibe@nibe.cz

O autorovi

Švédské tepelné čerpadlo NIBE se stane důležitou součástí vašeho domova. Špičkové technologie NIBE a více než třicet let zkušeností vám zajistí vysoce úsporné vytápění, ohřev vody, větrání či chlazení s maximálním ohledem na životní prostředí. Tepelná čerpadla NIBE se vyznačují srozumitelným ovládáním, příjemným designem a spolehlivým provozem. V sortimentu NIBE najdete také ohřívače vody, akumulační nádrže, zařízení pro solární systémy a celou řadu příslušenství.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku