• Staré Město a Červená voda: Méně známé lokality Pardubického kraje, které stojí za výlet

 

Staré Město a Červená voda: Méně známé lokality Pardubického kraje, které stojí za výlet

Staré město a Červená Voda představují dvě malebné obce nedaleko česko-polské hranice. Nabízí rozmanité zážitky pro každého. Čeká vás zde krásná příroda a klidná atmosféra, která se skvěle hodí pro dovolenou – s celou rodinou či třeba jen ve dvou.

Kde se ubytovat v Pardubickém kraji?

Kvůli různým aktivitám, které Pardubický kraj nabízí, byste si měli zvolit pohodlné ubytování, které bude zahrnovat třeba i wellness, abyste si odpočinuli. Doporučujeme ubytování v Červené vodě, odkud můžete vycestovat kamkoli. Můžete však využít i jiné lokality, záleží na tom, co chcete navštívit.

Důležité je komfortní vybavení pokoje, chybět by neměla vana v koupelně, televizor či pohodlná postel. Dnes máte na výběr z různých stylů bydlení, např. minimalistický styl, kde dominují malé detaily, pro industriální styl jsou charakteristické betonové stěny a kovové nohy ke stolu, případně venkovský styl s tradičním vybavením a retro vzhledem. Možností se nabízí mnoho stačí si jen prohlédnout nabídku ubytování.

Rozhledna Křížová hora: Pohled na Hanušovickou vrchovinu

Nedaleko Červené Vody se nachází Hanušovická vrchovina. Na té se vypíná Křížová hora – svůj název získala díky křížové cestě, která sem kdysi vedla. Kromě toho na vrcholu dříve stával kostelík, dnes zde však najdete pouze rozhlednu s názvem Křížová hora. Je vysoká 34 metrů, nabízí tak perfektní výhledy. A to do blízkého okolí, ale také až na Králický Sněžník.

Vede sem turistická trasa, můžete se tak příjemně projít. Případně lze autem dojet do Šanova, od kostela či obecního úřadu to budete mít na rozhlednu o kus blíže, případně můžete vyrazit i na kole.

Království sov a papoušků: Pestrost exotiky

Je vhodné zvolit ubytování v Červené vodě, abyste mohli prozkoumávat okolí. Rozhodně totiž stojí za to vyrazit na výlet i do nedalekých obcích. Jednou z nich jsou Králíky. V této obci se nachází Království sov a papoušků. Jde v podstatě o vzdělávací centrum, ve kterém najdete 19 druhů sov a řadu krásně barevných papoušků z Evropy i ze světa. V tomto příjemném prostředí můžete nahlédnout do života těchto fascinujících ptáků. Součástí návštěvy je odborný výklad, dozvíte se tak spoustu zajímavostí.

Dolní Morava: Aktivní odpočinek pro každého

Dolní Morava je lokalitou jako stvořenou pro dovolenou. Nachází se zde relaxační a sportovní centrum, ve kterém se zabaví celá rodina. Je zde spousta různých možností, letní i zimní aktivity a různé atrakce. Je zde lanovka, která vás sveze až ke Stezce v oblacích, která nabízí působivé výhledy. Okolí pak láká na procházky či cyklo výlety.

Pokud si chcete užít opravdu dobrodružné aktivity, pak je pro vás připraven park s lanovým centrem, lezecká stěna, a dokonce i tandemová houpačka. Je zde z čeho vybírat a jistě se nebudete nudit.

Naučná stezka Staroměstské pevnostní oblasti: Kousek vojenské historie

Staré město pod Sněžníkem je dalším výborným výchozím bodem pro různé výlety. Nabízí se tedy ubytování ve Starém městě pod Sněžníkem – v centru města, rekreačních oblastech či rovnou v blízkosti přírody. Jde o klidné místo, odkud lze snadno vyrazit na nejkrásnější místa v okolí.

První zajímavostí přímo ve Starém městě je naučná stezka. Tu si oblíbí zejména nadšenci vojenské historie. Součástí trasy je také část pevnostní linie, prohlédnete si i železobetonové pevnosti – zajímavostí je, že nikdy nebyly použity. Trasa má 7,5 kilometru, jde tak o hezkou procházku plnou několika zajímavostí. Je dobré objednat si termín předem, otevírací doba je totiž nepravidelná.

Králický Sněžník: Okouzlující vrchol

Pokud se ocitnete v této lokalitě, rozhodně byste si neměli nechat ujít výhled na Králický Sněžník. Vyrazit můžete i na jeho vrchol a užít si tak panorama z nadmořské výšky 1424 metrů. Trasa má zhruba 6,5 kilometrů, je však třeba počítat s převýšením 750 metrů. Jde o nejvyšší horu Slezka, najdete na ní unikátní faunu a flóru, zajímavostí je také pozůstatek kamenné rozhledny.

Navíc na vrcholu Králického Sněžníku, v nadmořské výšce 1380 metrů, pramení řeka Morava. Studánka na tomto místě symbolizuje začátek jedné z našich velkých řek. Již z tohoto místa vás čekají krásné výhledy, vyplatí se proto jeho návštěvu spojit s výšlapem až na samotný vrchol.

Tato místa jsou ideální pro příjemné výlety. Lokalita nabízí rozmanité možnosti, uspokojí tak každého cestovatele. Ať už jde o malé návštěvníky či dospělé turisty, kteří si chtějí užít jedinečné zážitky.

Zdroj obrázku: fotostepan / Shutterstock.com

Autor článku

Futurino s.r.o.

O autorovi

V súčasnosti sa špecializujeme primárne na tri základné služby: SEO, linkbuilding & PR a vytváranie a správu PPC kampaní. Ako spoločnosť sa sústredíme na inovatívne riešenia založené na dôkladnej webovej analytike. Pomáhame najmä malým a stredným podnikom naštartovať ich rast a zefektívniť ich výkonnostné kampane, zlepšiť pokrytie a viditeľnosť vo vyhľadávačoch a tvoriť linkbuildingové stratégie ako komplexné súčasť online marketingu.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku