• Skleněné příčky: Rozdělte otevřené prostory bez zbytečných kompromisů


Skleněné příčky: Rozdělte otevřené prostory bez zbytečných kompromisů

Máte rádi vzdušný a prosvětlený interiér, ale zcela otevřené prostory nevyhovují vašim potřebám? Pak pro vás máme řešení, se kterým budete moci dosáhnout obojího.

Otevřené prostory jsou trendem odnepaměti

Že lidé touží po velkých otevřených interiérech, to není nic nového. Je to patrné i na historických stavbách a chráněných památkách. Kdo si to mohl dovolit, ten dal přednost velkým místnostem a vysokým stropům.

V dnešní době už si může podobná řešení dovolit prakticky kdokoliv, ať už jde o menší byty, kancelářské prostory, hotely, nebo třeba nádražní a jiné budovy. Jenže přestože jsou otevřené prostory v mnoha ohledech praktické a nepochybně skvěle vypadají, pojí se k nim i některé nevýhody.

Hluk, ozvěna a ztráta soukromí

Naplno se tyto nevýhody projevily během osmdesátých a devadesátých let, kdy vrcholil trend tzv. open-space kanceláří. Ani dnes ale takové prostory nejsou výjimkou a denně v nich jen v ČR pracují stovky tisíc zaměstnanců. Napříč těmito prostory se nekontrolovaně šíří hluk, často se může objevit i ozvěna a takřka absolutní ztrátu soukromí snad není potřeba zmiňovat. Ačkoli tyto prostory umožňují dokonalou kontrolu zaměstnanců, pracovníci zpravidla v takových kancelářích pracují neradi a touží po změně.

A protože zaměstnavatelé ví, že cestou k vyšší produktivitě je především spokojenost zaměstnance s jeho pracovním místem, trend open-space kanceláří se dnes postupně opouští. Jenže rozdělit prostory na malé místnosti také vhodné není. Řešením jsou skleněné příčky, které přinášejí to nejlepší z obou světů.

Variabilní skleněné příčky jsou řešením

Do velkých otevřených prostor můžete instalovat variabilní skleněné příčky, díky kterým lze prostor rozdělit na několik menších oddělených místností. Sklo přitom propouští světlo a je skrz něj vidět. Interiér tak bude se skleněnými příčkami působit honosně, vzdušně a bude v něm dostatek denního světla.

Ztráty soukromí se bát nemusíte, příčky lze doplnit o žaluzie či rolety a v případě potřeby tak lze v konkrétních kancelářích vytvořit vizuální bariéru.

Ve chvíli, kdy potřebujete – třeba kvůli velké firemní poradě – prostor otevřít, máte díky systému skleněných příček možnost. Některé příčky můžete jednoduše otevřít či odsunout a vytvořit tak dle potřeby velký otevřený interiér. Musíte ale s touto funkcí počítat již při návrhu konkrétního řešení.

S rámy, nebo bez?

Skleněné příčky jsou prvkem, který lze realizovat v mnoha provedeních. Instalovat lze skleněné tabule s rámy, stejně jako řešení bezrámečkové. Jednotlivá řešení se také liší v tom, jak snadné je příčky odstranit, posunout či přestavět. Podívejte se na systémy skleněných příček společnosti VERTI a vyberte si řešení, které bude nejlépe odpovídat vašim potřebám.

Foto: Verti

Autor článku

Futurino s.r.o.

O autorovi

V súčasnosti sa špecializujeme primárne na tri základné služby: SEO, linkbuilding & PR a vytváranie a správu PPC kampaní. Ako spoločnosť sa sústredíme na inovatívne riešenia založené na dôkladnej webovej analytike. Pomáhame najmä malým a stredným podnikom naštartovať ich rast a zefektívniť ich výkonnostné kampane, zlepšiť pokrytie a viditeľnosť vo vyhľadávačoch a tvoriť linkbuildingové stratégie ako komplexné súčasť online marketingu.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku