Když se OSVČ nedaří

Osoby samostatně výdělečně činné se liší od klasických zaměstnanců v první řadě tím, že nemají tolik jistot. Takoví lidé pracují sami na sebe, jsou v mnoha ohledech sami zodpovědní za svůj život, a tudíž se jim může dařit přímo skvěle, ale také mohou spět pomalu do horoucích pekel. A nejen že si mohou OSVČ komplikovat život samy, mnoho problémů jim může nadělat i nejeden z vnějších vlivů, který takoví soukromníci nejednou nemají ani šanci nějak ovlivnit.

Ale ať se daří jakkoliv, jisté je tu jedno. Že si na sebe někdo takový určitě musí vydělat. Protože bez vlastního zisku zůstane někdo takový na mizině, podobným soukromníkům nikdo v tísni nepomůže. Snad jedině s výjimkou některé finanční instituce, u níž si OSVČ mohou v případě potřeby vzít půjčku.

Jenže s půjčkami pro někoho takového to není ani trochu snadné. Když se někdo podobný ocitne ve finančních problémech, nemá obvykle moc předností, jimiž by se mohl za půjčku zaručit, a v důsledku toho je pak nejedna žádost takových lidí zamítnuta. Třeba kvůli příliš skoupým příjmům, třeba kvůli dluhům, záznamům v registrech dlužníků, exekucím a podobným nepříjemným záležitostem.

Ale i kdyby se k OSVČ všude obrátili zády, naděje umírá poslední. Protože se u nás nabízí i OSVČ hypotéka od nebankovní společnosti, na niž je vždy spolehnutí, již získají nejednou i ti, jež by všude jinde zavrhnuli jako nedostatečně kvalitní žadatele.

Taková hypotéka OSVČ nejednou pomáhá i v situacích, kdy by podobní soukromníci nikde jinde neměli naději na úspěch. A je tomu tak proto, že se zde za půjčené peníze ručí zástavou nemovitosti, jež je dostatečnou garancí, že budou půjčené peníze v pořádku splacené.

A proto si tuto hypotéku berou ti, jimž pomyslně teče do bot a jimž kvůli tomu nikdo jiný nepomůže. Tady se totiž určitě a současně i výhodně uspěje. A díky tomu může byznys takové OSVČ přečkat i hodně zlé časy.

Autor článku

Impression Media, s.r.o.

O autorovi

Obchodně zastupujeme přes 115 internetových serverů, díky kterým umíme oslovit více jak 6 866 371 uživatelů českého internetu měsíčně. Zastupovaná média prezentujeme před přímými klienty, reklamními a mediálními agenturami. Poskytujeme komplexní služby v oblasti internetové reklamy. Od samotné výroby reklamních bannerů či webových projektů, přes komplexní péči o klienta až po mediaplány a statistické výstupy kampaní.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku