• Nelíbí se vám exteriér vašeho domu? Neodkládejte a proveďte změny.

Nelíbí se vám exteriér vašeho domu? Neodkládejte a proveďte změny.

S těmito 4 tipy pozvednete exteriér svého domu na zcela novou úroveň.

Domov je útočištěm každého z nás. Je to snad jediné místo, kde se cítíte naprosto pohodlně. Můžete plně vyjádřit svůj osobní styl a přizpůsobit i ty nejmenší detaily svým preferencím. Lidé se však většinou soustředí na interiér.

Měli byste však vzít v úvahu, že exteriér domu, zahrada a terasa jsou téměř stejně důležité jako interiér. Pozornost si zaslouží i exteriér. Trávíte tam nejkrásnější měsíce v roce, tak proč si je nezpříjemnit, jak jen to jde.

Udělejte si pořádek na zahradě

Váš dvůr je první, čeho si každý, kdo k vám přijde na návštěvu, všimne. To neznamená, že byste měli tyto změny provádět kvůli ostatním. V první řadě musíte být šťastní. Neuklizený dvůr na vás může mít negativní vliv. Nikdy si nemůžete stoprocentně odpočinout, když se musíte neustále dívat na zaneřáděný, neposekaný trávník nebo dávno uschlé květiny.

Nasaďte si rukavice na prácu a pusťte se do práce. Nebude vás to nic stát. Stačí jen trochu času a úsilí. Při sekání můžete dokonce relaxovat a myslet na jiné věci. Pokud jste již mnohokrát zkoušeli pěstovat okrasné květiny v květináčích, ale nikdy vám nevydržely, zvolte umelé kvety. Dnes existují napodobeniny, které málokdo odhalí. Nebudete je muset zalévat, a pokud je budete chránit před deštěm, vydrží dlouho.

Jaká je vaše terasa?

Zkontrolujte terasu a rozhodněte, zda je třeba něco udělat - ať už z hlediska vzhledu, nebo funkčnosti. Možná bude stačit nátěr obrousit a nanést nový nátěr nebo dlažbu vyčistit tlakovou myčkou. Vystačíte si také s koštětem a džbánem vody. Jak vypadají zahradní židle a stůl? Pokud máte dřevěný nábytek, může mu také prospět nový nátěr. Pokud je vaše zahradní posezení v havarijním stavu, zvažte koupi nového.

Jak je to s novou dlažbou

Nákladnější změnou k lepšímu je výměna dlažby. Pokud jste si koupili starší dům s opotřebovaným betonovým chodníkem, který se vám stále drolí a pod nohama se vám tvoří plevel, je čas na novou dlažbu. Ten změní celý vzhled vaší nemovitosti. Pokud ještě nemáte terasu, ale rádi byste si ji jednou zařídili, můžete začít tím, že si vyhradíte prostor s dlažbou. Nezáleží na tom, kdy ji dokončíte. Musíte prostě někde začít. Změny, které vyžadují výkopové práce v záhrade, jsou sice nákladnější, ale rozhodně se vyplatí.

Nové oplocení

Vaše staré dobré oplocení chrání váš majetek už léta. Ale nemyslíte si, že je čas na změnu? Nová brána a oplocení vám poskytnou ochranu před potenciálními nepřáteli a zajistí bezpečnost vašich dětí a domácích mazlíčků. A pokud nemáte dostatek prostoru pro výběh svého psa, zkuste si před postavením oplocení zjistit, zda nejsou hned vedle pozemky na predaj. Ploty do záhrady jsou vždy ideální investicí do budoucna.

Foto: elements.envato.com

 

Autor článku

Impression Media, s.r.o.

O autorovi

Obchodně zastupujeme přes 115 internetových serverů, díky kterým umíme oslovit více jak 6 866 371 uživatelů českého internetu měsíčně. Zastupovaná média prezentujeme před přímými klienty, reklamními a mediálními agenturami. Poskytujeme komplexní služby v oblasti internetové reklamy. Od samotné výroby reklamních bannerů či webových projektů, přes komplexní péči o klienta až po mediaplány a statistické výstupy kampaní.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku