Matrace je základem spokojeného spánku i bydlení

Umíte si představit svůj život bez spánku? Odborníci se shodují na tom, že sedm hodin spánku denně je minimum. Jak si ovšem dopřát zdravé spaní každou noc a probouzet se do nového dne s dobrou náladou? Tajemství kvalitního spaní se skrývá ve vhodně zvolené matraci. Jak může její výběr zásadně ovlivnit váš život?

Proč na výběru matrace záleží?

Zdá se vám výběr matrace nepodstatný a nedůležitý? Když si uvědomíte, že v posteli strávíte třetinu svého života, najednou vám dojde, že to, na čem spíte, hraje ve vašem životě podstatnou roli. Pohodlná, prodyšná, tvárná, prostorná a dostatečně tuhá – taková by měla být ideální matrace. Její výběr závisí na mnoha faktorech. Důležitou roli hraje například vaše hmotnost, ale také to, jaký máte rošt a na jak tvrdé matraci nejraději usínáte.

Nesoustředěnost, podráždění a deprese? Na vině může být nevhodná matrace

Všímáte si toho, že jste v práci často nesoustředění, stačí málo a reagujete podrážděně, a dokonce na sobě pozorujete i sklony k depresi? To vše mohou být důsledky toho, že vaše současná matrace vám již dosloužila. Matrace na míru vám dovolí užít si ničím nerušený celonoční spánek, posílí vaši imunitu a během dne se budete cítit lépe a hlavně vás nebudou bolet záda, krční páteř ani svaly.

Jak prodloužit životnost matrace?

Aby vám vaše matrace snů vydržela co nejdéle v perfektním stavu, věnujte ji dostatečnou péči. Chránič matrace je skvělým pomocníkem, jenž vám pomůže matraci ochránit před propocením, prachem, psími či kočičími chlupy a dalšími nečistotami. Zároveň ale nijak negativně neovlivní její vlastnosti. Chránič můžete kdykoliv vyprat v pračce a užívat si pocit naprosté čistoty. Samotnou matraci sice do pračky strčit nemůžete, ale nezapomínejte na její pravidelné luxování, vyklepávání a otáčení. V případě znečištění ji lze také vyčistit jedlou sodou, pracím práškem a dalšími přípravky, které máte v domácnosti.

Zdravý spánek vás učiní šťastnějšími

Říkáte si, že probdělou noc jednoduše vyřešíte větším hrnkem s ranní kávou, dopřejete si energetický nápoj pořádný oběd a půjdete si o to dříve dnes lehnout? Přestože příznaky nevyspání můžete zamaskovat, zdravý spánek ničím nenahradíte. Nepodceňujte proto jeho význam a investujte do vybavení své ložnice. Koneckonců, v této místnosti strávíte nejvíce času. Proto by měla být vybavena tak, abyste se v ní cítili co nejlépe a hezky se vám v ní odpočívalo.

Bez nadsázky lze prohlásit, že zdravý spánek je základem spokojeného a kvalitního života. Myslete na to, až si budete zařizovat ložnici. Jestli vaše současná matrace již nesplňuje všechny vaše požadavky, pravděpodobně nastal čas na její výměnu. Nebojte se ale ani dalších zásahů do vaší ložnice a zařiďte si ji ke své naprosté spokojenosti.

Zdroj obrázku: Scott-lee / Shutterstock.com

Autor článku

Futurino s.r.o.

O autorovi

V súčasnosti sa špecializujeme primárne na tri základné služby: SEO, linkbuilding & PR a vytváranie a správu PPC kampaní. Ako spoločnosť sa sústredíme na inovatívne riešenia založené na dôkladnej webovej analytike. Pomáhame najmä malým a stredným podnikom naštartovať ich rast a zefektívniť ich výkonnostné kampane, zlepšiť pokrytie a viditeľnosť vo vyhľadávačoch a tvoriť linkbuildingové stratégie ako komplexné súčasť online marketingu.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku