Masivní postele s úložným prostorem jsou správnou volbou!

V posteli strávíme třetinu svého života. Už jen z toho důvodu je na místě udělat všechno pro to, aby tato třetina byla pokud možno co nejkvalitnější, zkrátka aby se nám po všech stránkách dobře spalo.

Jakou postel zvolit? Jednolůžkovou či dvoulůžkovou? Z masivu, čalouněnou, kovovou, nebo populární kontinentální? S úložným prostorem či bez? Při spánku však nejde jen o postel jako takovou, zásadně ho ovlivňují i zvolený rošt a matrace. Parametrů, které je třeba při zařizování ložnice vzít v potaz, je celá řada. Vezměme je proto hezky popořádku.

Jednolůžko či dvoulůžko?

Odpověď na otázku, zda jednolůžko či dvoulůžko, je jasná. Pokud jste se rozhodli sdílet lože se svou drahou polovičkou, zřejmě si pořídíte dvoulůžko. Jste-li sami, nebo pokud dáváte přednost odděleným ložnicím, neboť i ty mají něco do sebe, vystačíte si s jednolůžkem. Ale i mnozí single dávají přednost dvoulůžku, které jim poskytuje více prostoru a s ním i pohodlí.

Zaměřeno na materiál

Co se materiálu postele týče, zde vycházejte z celkového ladění interiéru. A zaměstnejte také svůj vkus. Elegantní jsou postele kovové i dřevěné postele z masivu. Praktické jsou rozkládací postele z masivu, vhodné zejména do menších místností. Na výsluní se vracejí postele čalouněné, byť jsou poněkud náročnější na údržbu. A boom v pravém slova smyslu zažívají i postele kontinentální neboli boxspringy. Ty ovšem nejsou pro každého!

Americký boxspring? Ano i ne

Z boxspringových postelí se díky jejich výšce dosahující mnohdy i sedmdesáti centimetrů velmi dobře vstává, což uvítají především lidé se sníženou mobilitou. Jejich nevýhodou však je, že neumožňují volbu matrace, která je v těchto postelích zabudovaná. Pokud vám z jakéhokoliv důvodu matrace nevyhovuje, nezbude vám nic jiného, než se snu o americké posteli zbavit a pořídit si postel, rošt (popřípadě postel s roštem) a matraci zvlášť.

Zaměřeno na rošty a matrace

Rošt můžete mít klasický, polohovací či motorický. Velmi praktické jsou rošty polohovací poskytující maximální pohodlí například při čtení. Při výběru matrace se zaměřte především na její tvrdost. Obecně platí, že čím těžší člověk bude na matraci uléhat, tím tvrdší matraci by si měl pořídit. A obráceně. Z tohoto důvodu je vhodné i do manželských postelí pořizovat dvě matrace s rozdílnou tvrdostí – není-li tedy partner stejné váhové kategorie jako vy. Při výběru zaměřte svou pozornost na matrace značkových pěn, které najdete například na e-shopu spime.cz.

Postele s úložným prostorem

Velmi praktické jsou roštové postele s úložným prostorem, které nejenže umožňují výběr matrace dle preferencí uživatele, ale také disponují úložnými prostory schopnými pojmout vše, co potřebujete mít po ruce a ne přímo na očích, tedy nejenom lůžkoviny, ale i knihy, hračky a další nezbytnosti. Úložné prostory jsou v těchto typech postelí dostupné prostřednictvím výklopných lamelových roštů. V nabídce již zmíněného e-shopu spime.cz dokonce najdete postele ovladatelné pomocí pístů, díky kterým ovládání postelí zvládne naprosto každý.

Už víte, jaké posteli dáte přednost? Ať již zvolíte jakoukoliv, přejeme vám klidný a zdravý spánek.

Autor článku

Wobsah s.r.o

O autorovi

Placla.cz spojuje inzerenty s blogery, kteří píšou na objednávku články, dle zadání inzerenta.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku