Legendární krbové brikety Union

Mnoho lidí vzpomíná na brikety Union s nostalgií. Je za tím tradiční německá kvalita a jejich původ, tedy nejlepší z hnědého uhlí. Velmi často se využívají jako noční palivo. Přečtěte si víc o vlastnostech a výhodách „Unionek“.

Recept na oblíbenost briket Union je poctivá výroba

Uhelné brikety Union jsou lisované za vysokého tlaku ze suroviny s přirozeně nízkým obsahem sirných sloučenin. Hnědá hořlavá hornina se rozdrtí na jemné částice a vysuší. V profilovém listu se za vysoké teploty a bez jakýchkoliv aditiv slisuje do tvaru kvádru se silně zaoblenými rohy. Ve hmotě je otisknuté tradiční plastické logo. Vyrábí se ve dvou velikostech, která je uvedená v palcích, jsou to brikety Union 3" a 7".

Jaké vlastnosti mají brikety Union?

Brikety Union mají vynikající tvarovou stálost a odolnost vůči otěru. Stlačená a vysoce jakostní surovina zbavená vody zajistí vysokou výhřevnost a prodlouženou dobu hoření a žhnutí. Dosahuje až trojnásobku času, po který vydává teplo klasické uhlí. Neprodukují kouř, oxidy síry a ani saze. Proto je odborníci řadí mezi ekopaliva. Na skvělou kvalitu se můžete spolehnout díky pravidelnému odebírání vzorků přímo z výrobního pásu a laboratornímu testování.

Zdroj: Freepik

Jaký je optimální postup při topení briketami Union?

Obzvláště velké brikety Union 7" jsou vhodné také do krbu či krbových kamen. Základními požadavky na topné zařízení jsou kvalitní přívod a regulace vzduchu zespodu, společně s roštem či popelníkem. To zaručí dokonalé spalování a absenci kouře. Nejdříve si připravte základ na podpálení ze špalků a třísek. A jakmile po rozhoření vzniknou žhavé uhlíky, přiložte brikety Union. Až i na výliscích začne plápolat oheň, stáhněte přívod kyslíku. Základním pravidlem je, že čím méně vzduchu přivádíte, tím delšího žhnutí dosáhnete.

Brikety Union se snadno skladují

Uhelné brikety Union ušetří prostor na skladování. Jejich největším požadavkem je prostředí bez vysoké vlhkosti. Rozměrnější brikety Union 7" jsou stažené ocelovou páskou nebo jsou zabalené v ochranném papírovém obalu. Menší „Unionky“ jsou pytlované, proto je také s nimi jednoduchá manipulace. V roce 2021 došlo k ukončení jejich každodenní produkce, ale stále si je můžete při troše štěstí zakoupit ze zásob na skladech.

Kde si pořídíte brikety?

Máte zájem o stoprocentní německou kvalitu? Pak si zvolte alternativu uhelné brikety Rekord na e-shopu Uhelnebrikety.cz. Dostupné jsou brikety 2” a 4" uložené v pytlích nebo brikety 7" v papírovém balení. Vše je uložené na paletě, kterou vám dovezou až před bránu vašeho domova. Doprava je po celé České republice zdarma. Vyzkoušejte štěstí a navštivte internetový obchod.

Autor článku

OPTIMTOP s.r.o.

O autorovi

Jsme ryze česká společnost, jejímž cílem je poskytování kvalitních a komplexních služeb v oblasti prodeje a rozvozu pevných paliv zejména pro domácnosti v celé České republice.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku