Pixabay.com

Inspirujte se našimi tipy a zařiďte si kuchyni snů

Rádi vaříte, ale občas máte pocit, že kdybyste vařili v jinak uspořádané kuchyni, bavilo by vás to ještě víc? Chcete se svým kuchařským uměním pochlubit rodině, přátelům a kamarádům, ale nemáte k dispozici kuchyň, kde byste připravili vše, co potřebujete? Je vaše kuchyň špatně uspořádaná, nebo si budete zařizovat svoji úplně první kuchyni? Pak jste tu správně, naše tipy vám mohou napovědět, proč je pro kuchyně inspirace tak důležitá.

Kuchyně mnoha tváří

Ať už je vaření vaší vášní, nebo jen nutností, bez kuchyně se nikdo neobejde. Je místem, kde se rodí nejrůznější pokrmy, ale i místem, kde se setkáváme s těmi nejbližšími. V žádném domově by tak neměla chybět, důležité je to, jak ji uspořádáme a jak na nás celkově bude působit.

Přizpůsobte si ji svým potřebám

Ať už si necháte vyrobit kuchyň na míru, nebo vsadíte na sektorovou kuchyň, důležité je, aby vám vyhovovala a respektovala vaše potřeby. V kuchyni trávíme mnoho času, na kompromisy tu není místo. Žádné dvě kuchyně nikdy nebudou úplně totožné, každý z nás má svoje postupy při přípravě jídla, a ty musí kuchyně reflektovat. Příklad? Například uspořádání kuchyňských zón bude u praváka opačné než u leváka apod.

Pixabay.com
 

Drahé spotřebiče nejsou nutností

Sníte o modernější kuchyni, ale brzdí vás finance? Máte pocit, že se neobejdete bez těch nejmodernějších přístrojů a řešení? Však si nemusíte vše pořizovat naráz, navíc stejně časem zjistíte, že spoustu věcí, které jste si pořídili, ani nevyužijete.

Jasně, sporák, trouba, varná konvice, mikrovlnná trouba, kuchyňský robot, odsavač par, nádobí, hrnce a nože, to vše do kuchyně patří, když ale hned v začátku nebudete mít sous-vide vařič, určitě to zvládnete. Mnohem důležitější je kvalita provedení kuchyňské linky a její uspořádání, ať ji za pár měsíců zase nemusíte předělávat.

Důležité je vaše pohodlí

Kuchyň by měla respektovat pár základních pravidel, mezi ty nejdůležitější patří bezpečnost a ergonomie.

  • Nepodceňujte výběr podlahy, která by se měla dobře udržovat, neměla by ale být kluzká. Oblíbená je mnohdy dlažba, kterou stačí v případě znečištění setřít, ale je studená a když na ni spadne sklo, rozbije se. Alternativou je dřevo, o které je ale třeba správně pečovat, vinyl odolný mechanickému poškození i vlhkosti, nebo PVC.
  • Kuchyň uspořádejte tak, aby na sebe jednotlivé zóny navazovali a vy jste při vaření nenaběhali kilometry. Začněte skladovací zónou, na ni naváže malá pracovní plocha, mycí zóna, hlavní pracovní plocha a varná zóna.
  • Zaměřte se i na výšku pracovních ploch, abyste získali komfortní pracovní prostor, na kterém bude radost vařit.

I vychytávky se mohou hodit

Doba si žádá i nějakou tu vychytávku, v kuchyni to platí dvojnásob. Jen si představte, jak máte špinavé ruce a potřebujete si například pustit vodu. Neoceníte v takovou chvíli baterii se senzorem? Vaří se vám líp za zvuků hudby? Co takhle Bluetooth rádio? IN jsou i bezúchytkové kuchyně, u kterých chybí úchytky a nahrazují je vyfrézované ukryté lišty.

Autor článku

Impression Media, s.r.o.

O autorovi

Obchodně zastupujeme přes 115 internetových serverů, díky kterým umíme oslovit více jak 6 866 371 uživatelů českého internetu měsíčně. Zastupovaná média prezentujeme před přímými klienty, reklamními a mediálními agenturami. Poskytujeme komplexní služby v oblasti internetové reklamy. Od samotné výroby reklamních bannerů či webových projektů, přes komplexní péči o klienta až po mediaplány a statistické výstupy kampaní.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku