Dřevěné peletky do vaší domácnosti

Recyklace odpadů, uhlíková neutralita, pohodlí a nízká cena jsou aktuální požadavky na paliva pro domácnosti. Všechny tyto aspekty splňují pelety na topení. Přečtěte si v následujících řádcích informace o jejich vzniku a použití.

Z čeho a jak se vyrábí kvalitní pelety?

Pelety na topení jsou zpravidla z dřeva jehličnatých stromů. Po zpracování čerstvě vykáceného kmene v pilařském závodě zůstává odpad v podobě pilin, hoblin a štěpky. Tato surovina najde nové využití, když ji vysuší a slisují do podoby válečků o průměru 6 mm a délce 40 mm. Samotný lis připomíná mlýnek na maso ve velkém měřítku. K tlaku se přidává i zvýšená teplota a jejich působení zkapalní v dřevě přirozeně obsažený lignin. Ten se po zchladnutí stará o soudržnost tvaru dřevěných pelet.

Jsou pelety na topení ekologické?

Pelety na topení jsou ekologické nejen díky recyklování. Označují se jako uhlíkově neutrální surovina. Při jejich spalování se do ovzduší nedostane víc oxidu uhličitého, než si strom během růstu uložil ve dřevě. Topením dřevěnými peletami pomáháte zpomalovat globální změnu klimatu. Dřevní biomasa přirozeně neobsahuje síru a materiál také nesmí obsahovat laky a lepidla. Proto se do ovzduší neuvolňují škodlivé emise.


Zdroj: Freepik

Jak poznáte nejkvalitnější pelety?

Každý poctivý výrobce chce mít certifikát kvality pro své dřevěné pelety. A1 kategorie je vhodná pro malé automatické kotle v domácnostech. Proto vždy hledejte na pytli charakteristické logo ENplus A1 společně s originálním registračním číslem producenta. Certifikace zaručí vysokou výhřevnost a účinnost spalování. Cenu pelet na topení nezvyšuje, ale hlídá optimální kvalitu. Vzorky odebírají auditoři přímo z pásu a testují je v laboratoři nejen při spuštění výroby, ale i průběžně. Tento proces ochrání váš automatický kotel a peněženku.

Kdy nejvýhodněji nakoupíte dřevěné pelety?

Koncem jara a počátkem léta je nejlepší čas, kdy výhodně nakoupíte dřevěné pelety. Akce a zvýhodnění pro předsezónní nákup jsou každoročním pravidlem na trhu s pevnými palivy. Pokud máte dostatečné skladovací prostory, neváhejte s pořízením zásob na topnou sezónu. Vyhnete se stresovým situacím, kdy se koncem léta počasí ochladí a opozdilci se vrhnou na nákupy, což prodloužuje doby dodání.

Kde nakoupíte ty nejkvalitnější pelety na topení?

Rozhodli jste se koupit automatický kotel na dřevěné pelety a hledáte toto skvělé palivo? V nabídce e-shopu Drevenepelety.cz vždy naleznete bohatý výběr. Přivezou vám pelety, které jsou uložené v pytlích o váze 15 kg a na paletě. Doprava je po České republice zdarma před bránu vašeho domova.

Autor článku

OPTIMTOP s.r.o.

O autorovi

Jsme ryze česká společnost, jejímž cílem je poskytování kvalitních a komplexních služeb v oblasti prodeje a rozvozu pevných paliv zejména pro domácnosti v celé České republice.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku