• 3+1 tip, jak oživíte interiér kusovým kobercem: Zkuste nášlapy na schody nebo koupelnovou předložku


3+1 tip, jak oživíte interiér kusovým kobercem: Zkuste nášlapy na schody nebo koupelnovou předložku

Koberec má v moderním domácnosti rozhodně své místo. Možná úplně nefandíte celoplošným kobercům, protože máte například domácí mazlíčky. Vzdát se mnoha benefitů, které koberce do interiéru přináší ale nemusíte. Poradíme vám, jak kusovým kobercem oživíte interiér i tam, kde to na první pohled nečekáte.

Koupelnová předložka: Dodejte své koupelně eleganci

Že koberec do koupelny zní jako nesmysl? Koupelnová předložka ale patří mezi kusové koberce. A i z všední koupelny dokáže vykouzlit elegantní prostor. Kromě toho, že dodají vaší koupelně šmrnc, nabízí koupelnové předložky další praktické výhody.

Jaké výhody nabízí koupelnová předložka

  • Zvyšuje bezpečnost v koupelně – díky protiskluzovému podkladu vás koupelnová předložka chrání proti uklouznutí, když jdete z vany nebo ze sprchy.
  • Udrží vaši koupelnu čistou – koupelnová předložka drží na uzdě například šplíchance vody, které by na podlaze zaschly a vytvořily nevzhledné fleky.
  • Zvyšuje komfort – došlap na měkkou podložku vytvoří i z ranního čistění zubů nebo večerní hygieny příjemný zážitek. Už žádné zeboucí nohy na studené dlažbě.
  • Chrání podlahu – nabízí další ochranu podlahy jak před skvrnami, tak i před mechanickým poškozením.

Běhoun: Oživí chodbu nebo vstupní halu

Jestli máte v bytě nebo domě větší chodby, které na vás působí prázdně a neútulně, zkuste se mrknout po praktickém běhounu. Právě často opomíjené vstupní haly vytváří první dojem z celé domácnosti.

Díky běhounu si vytvoříte útulnou atmosféru hned při vstupu domů. Zároveň zapůsobíte i na návštěvy, které se u vás budou cítit příjemně v každé místnosti.

Při výběru běhounů klidně experimentujte s barvami, vzorem i materiálem. Nabídka je pestrá a vhodně vybraný běhoun pozvedne vaši chodbu a dodá ji luxusní vzhled.

Zároveň nabízí běhouny i praktické výhody. Hodí se i na studenou dlažbu, které dodají luxusně měkký a příjemný došlap. Protiskluzový podklad zvyšuje bezpečnost při pohybu nejen po tmě. Zároveň chráníte podlahu před poškrábáním, oděrkami a dalším mechanickým poškozením.

Vylaďte obývací pokoj kobercem: Vykouzlete si třeba koutek na čtení

Svůj útulný koutek, kam se po těžkém dni rádi uchýlíte třeba s čajem a knížkou, si jednoduše vykouzlíte klidně v obýváku. Stačí se mrknout po praktickém měkkém kusovém koberci.

Stále oblíbenější jsou třeba chlupaté koberce s vysokým vlasem. Nejen že se po nich příjemně chodí, ale také dobře izolují teplo, takže na nich můžete i sedět nebo ležet a nebude vás od podlahy nic studit.

Zároveň kusový koberec dokáže opticky rozdělit místnost, dodat ji útulný vzhled a zpříjemnit tak chvíle strávené doma. Na rozdíl od celoplošného koberce se ten kusový i snáz udržuje čistý. Díky menším rozměrům ho vysajete během chvilky, nebo ho stačí jednou za čas vyklepat.

Nášlapy na schody: Zvýší bezpečí a dodají šmrnc

Schody dostávají poměrně hodně zabrat častým používám. Zároveň tvoří nedílnou součást domu a dodávají mu specifický vzhled.

Proto na ně nezapomínejte, když si lámete hlavu nad tím, jak ještě oživit a zútulnit interiér. Jednoduché nášlapy na schody změní do té doby fádní schodiště v luxusní ozdobu domu

Výhody kobercových nášlapů na schody

Bezpečnější pohyb po schodech – dřevěné schody často kloužou. Pokud máte malé děti nebo domácí mazlíčky, pohyb po schodech s nášlapy pro ně bude snazší a bezpečnější.

Chrání schody před opotřebením – shody vám vydrží déle jako nové. Nášlapy je chrání před poškrábáním a dalším mechanickým poškozením.

Dodají schodům elegantní vzhled – díky různým barvám, materiálům a dekorům ze schodiště vytvoříte ozdobu celého domu.

Snadno se instalují – na spodní straně je připravená lepicí páska, takže stačí jen nášlapy přilepit ke schodišti. Nepotřebujete k jejich instalaci žádné další vybavení.

Zajišťují měkký a tichý došlap – chůze po schodech s nášlapy je pohodlnější a hlavně tišší. Nemusíte se bát, že vzbudíte ostatní členy domácnosti, když jdete po schodech třeba pozdě v noci.

Jednoduše se udržují – nášlapy stačí vysát. V případě většího znečištění nebo fleků si vezměte na pomoc měkký kartáček a mýdlovou vodu. Případně sáhněte po osvědčeném odstraňovači skvrn na koberce.

Autor článku

Impression Media, s.r.o.

O autorovi

Obchodně zastupujeme přes 115 internetových serverů, díky kterým umíme oslovit více jak 6 866 371 uživatelů českého internetu měsíčně. Zastupovaná média prezentujeme před přímými klienty, reklamními a mediálními agenturami. Poskytujeme komplexní služby v oblasti internetové reklamy. Od samotné výroby reklamních bannerů či webových projektů, přes komplexní péči o klienta až po mediaplány a statistické výstupy kampaní.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku