ČEZ Akademie: Krok za krokem k energeticky úspornějšímu životu

V roce 2021 celým světem zahýbala po pandemii koronaviru nová krize – energetická. Ekonomiky států se začaly pozvolna probouzet a s nimi i poptávka po energiích. Ta rostla, dodavatelé však nechali kohoutky utažené, čímž cenu energií značně navýšili. Situaci pak ještě zhoršila ruská invaze na Ukrajinu v únoru 2022, kdy Rusko navíc ještě prakticky zastavilo dodávky zemního plynu. A s napětím z válečného konfliktu stouply v Evropě i ceny energií. Jak se s touto krizí lidé vypořádali?

Zdroj: Bru-nO, pixabay.com

Finanční podpora i vzdělávání

Jelikož byla Česká republika na dodávkách plynu z Ruska zcela závislá, bylo zapotřebí urychleně najít jiného, spolehlivějšího dodavatele. To se ovšem odrazilo i v ceně. Vláda proto nachystala plán, který občanům pomohl a nadále pomáhá šetřit peníze. Zastropování cen energií, úsporný tarif či příspěvky na bydlení jsou jen některými položkami na seznamu tohoto podpůrného programu. I samotné energetické společnosti se rozhodly svým klientům pomoci a přednesly tipy, jak na úsporu energie. Například společnost ČEZ spustila rozsáhlý projekt zvaný ČEZ Akademie, jenž si klade za cíl vzdělávat širokou veřejnost právě v oblasti energetiky a domácí spotřeby energií.

Nabitým programem k úspoře

ČEZ Akademie představuje nový koncept, ve kterém nejenže odpovídá na nejčastější otázky klientů, ale také radí ve specifických oblastech, jako je například využití zelené energie či fotovoltaiky. Sérií webinářů a článků předkládá zájemcům tipy a rady, kde všude se dá v domácnosti ušetřit a do čeho se vyplatí investovat. V rámci takzvané roadshow pak zástupci Akademie navštěvují vybraná kontaktní centra po celé republice, kde veřejnost seznamují s různými problémy a řešeními v oblasti energetiky. Zajímavým způsobem prezentace je také využití virtuální reality, pomocí níž mohou návštěvníci těchto seminářů nahlédnout například do jaderného reaktoru.

Potěšte svou peněženku i přírodu

Je až s podivem, jak málo stačí k tomu, abychom za energie ušetřili. Od přiobléknutí se v zimě přes výměnu žárovek za úspornější až po investici do zateplení – tipů a rad, jak neplýtvat, naleznete na internetu nepřeberné množství. A i když se odborníci shodují, že ceny budou nadále klesat a krize je pozvolna na ústupu, rozhodně není od věci udělat si obrázek o spotřebě energií ve své domácnosti. Přistoupením k úsporným opatřením totiž šetříte nejen svou peněženku, ale také planetu.

Autor článku

Impression Media, s.r.o.

O autorovi

Obchodně zastupujeme přes 115 internetových serverů, díky kterým umíme oslovit více jak 6 866 371 uživatelů českého internetu měsíčně. Zastupovaná média prezentujeme před přímými klienty, reklamními a mediálními agenturami. Poskytujeme komplexní služby v oblasti internetové reklamy. Od samotné výroby reklamních bannerů či webových projektů, přes komplexní péči o klienta až po mediaplány a statistické výstupy kampaní.

  • Byty
  • Domy
  • Rekreační objekty
  • Komerční nemovitosti
  • Pozemky
  • Ostatní
  • Zahraniční

Upřesnit

Cena a plocha

m2
m2
m2
m2

... nebo vyberte celý kraj či okres

Lokalita

Vlastnictví

Konstrukce

Typ budovy

Vybavení

Charakteristika

IS sítě

Umístění v obci

 

Už chcete odejít? Připravte si poptávku a nic nezmeškejte

Vytvořit poptávku